Sari la conținut
Home » Primele beneficii apărute după înființarea Poliției Animalelor! Acțiune de succes prin intermediul unui parteneriat

Primele beneficii apărute după înființarea Poliției Animalelor! Acțiune de succes prin intermediul unui parteneriat

  • de

Primele beneficii apărute după înființarea Poliției Animalelor! Acțiune de succes prin intermediul unui parteneriat.

Prima acțiune coordonată de recent înființata Direcție de Protecția Animalelor!

Proiectul înființării Poliției Animalelor începe să prindă contur, iar această decizie este una extrem de benefică pentru animalele din țara noastră. Astfel, prin intermediul unui cadru legislativ bine conturat și printr-un personal calificat și competent, lupta pentru apărarea și salvarea animalelor va deveni mult mai ușoară.

Polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar pedepsele se vor înăspri pentru cei care produc orice fel de rău unui animal. În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Direcția pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii.

Prima acțiune demnă de lăudat a fost întreprinsă zilele acestea, atunci când un adăpost privat de animale din sudul județului Prahova a primit un ajutor substanțial.

Sâmbătă, două tone de alimente au ajuns la câinii, pisicile și oile găzduite în adăpost!

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Române, condusă de comisar șef de poliție Daniel Radu, fost purtător de cuvânt al IPJ Prahova, au colaborat în principal cu două cluburi moto, Blue Knights Romania III și Arhangels Topoloveni, dar și cu organizația auto Samurai Civic România, reușind să doneze un număr impresionant de alimente și bunuri necesare vieții de zi cu zi a animalelor adăpostite.

Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol.
Pentru îndeplinirea atribuțiilor de specialitate și funcționale, a misiunilor și sarcinilor profesionale, direcția coordonează, îndrumă și controlează, pe linie de specialitate, activitatea structurilor cu competențe în domeniul protecției animalelor constituite la nivelul inspectoratelor județene de poliție și a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.