Sari la conținut
Home » Plimbarea prin ploaie cu câinele tău poate fi o aventură grozavă

Plimbarea prin ploaie cu câinele tău poate fi o aventură grozavă

plimbare prin ploaie cu cainele.Doi caini care stau sub umbrela si sunt imbracati corespunzator unei zile ploiase. Sursa foto: dreamstime.com

Plimbarea prin ploaie cu câinele tău poate fi o aventură grozavă, dar trebuie să te asiguri că sunteți amândoi pregătiți mai întâi. Cu un plan corect și câteva măsuri de siguranță, puteți asigura o plimbare plăcută, confortabilă și sigură în zilele ploioase pentru prietenul vostru blănos.

Chiar dacă țopăitul prin bălți poate fi distractiv pentru câinele tău, poate să fie un risc pentru sănătate. Bălțile pot adăposti bacterii, paraziți sau substanțe chimice dăunătoare din scurgerile de apă. Câinele tău poate prelua aceste substanțe nocive dacă bea apa din bălțile respective.

Plimbarea prin ploaie cu câinele tău poate fi o aventură grozavă

1. Aveți grijă la bălți

Bălțile pot ascunde substanțe dăunătoare, cum ar fi antigelul sau substanțele chimice eliminate de ploaie, care pot irita labele câinelui tău sau pot provoca vătămări grave dacă sunt ingerate. Fii deosebit de atent în timpul primei ploi după o perioadă de secetă.

Acesta este momentul în care deșeurile chimice acumulate tind să se adune. Încearcă să îți orientezi câinele departe de bălți ori de câte ori este posibil.

Nu se știe niciodată cât de adâncă este o baltă sau o groapă, așa că fiți atenți. Câinele tău ar putea fi prins cu garda jos, iar bălțile mai adânci pot fi periculoase atât pentru tine, cât și pentru câinele tău.

2. Protejează lăbuțele câinelui
Condițiile umede și potențial aspre pot înmuia labele câinelui tău, făcându-le mai sensibile la răni și iritații de la suprafețele aspre pe care merg.

În plus, substanțele abrazive, cum ar fi sărurile de degivrare sau substanțele chimice, pot cauza și mai multe probleme pentru labele câinelui dumneavoastră.

Pentru a proteja labele câinelui dumneavoastră, puteți încerca botinele impermeabile pentru câini. Acestea protejează picioarele cățelului tău de intemperii și de substanțele potențial dăunătoare de pe sol.

Dacă câinele nu tolerează ghetuțele, luați în considerare folosirea unei paste de ceară pentru labe, care oferă o barieră de protecție între labele câinelui dumneavoastră și sol.

După fiecare plimbare, este esențial să uscați bine labele câinelui și să verificați dacă există semne de iritație sau rănire. Nu uitați să verificați între degetele de la picioare și în jurul labei piciorului, unde pot rămâne blocate particule mici.

Lesa este cel mai important element în plimbarea câinelui

3.Țineți-vă câinele în lesă

Atunci când vă plimbați câinele pe ploaie, condițiile sunt în mod inerent mai înșelătoare. Solul este alunecos. Șoferii nu vă pot vedea la fel de bine pe dumneavoastră sau pe câinele dumneavoastră.

Condițiile de mediu umed vă pot dezorienta câinele, deoarece ploaia poate spăla mirosurile familiare pe care le folosesc pentru a se orienta în împrejurimi.

Zgomotele necunoscute, cum ar fi sunetul ploii care cade sau al tunetului, ar putea, de asemenea, să vă sperie câinele, făcându-l să fugă sau să se comporte imprevizibil.

Vremea ploioasă poate crea condiții periculoase, cum ar fi suprafețe alunecoase sau bălți cu substanțe nocive, pe care veți avea un control mai bun asupra navigării dacă câinele dumneavoastră este în lesă.

Faptul că aveți câinele în lesă vă asigură că nu se rătăcește prin zonele care se inundă repede. Motiv pentru care este foarte important să vă asigurați că vă plimbați câinele cu o lesă sigură. Asigură-te că ții strâns de ea, conform lovetoknowpets.com.

Etichete: