Sari la conținut
Home » Plante de cameră sigure pentru câini și pisici

Plante de cameră sigure pentru câini și pisici

Animalele de companie sunt noii copii, iar plantele – noile animale de companie. Un banc despre generația milenialilor pe jumătate adevărat, or grija pentru prietenii care nu cuvântă și creșterea plantelor de cameră au devenit un must.

Nu toate plantele de apartament sunt, însă, sigure pentru animale. Unele specii pot fi toxice și pot provoca câinilor și pisicilor probleme grave de sănătate: de la indigestii până la insuficiență renală sau chiar deces. Pentru că pasiunea pentru a ronțăi frunzele și tulpinile plantelor e o calitate foarte… pisicească, de la care nici câinii nu se dau în lături, am pregătit o listă cu 10 plante de cameră pe care le poți crește liniștit în casa ta dacă ai prieteni blănoși.

Violetele

Multă lume le cunoaște după gingașele sale flori violete. O plantă foarte răspândită pe pervazurile noastre, căreia-i place soarele și apa.

Planta-păianjen sau voalul miresei

Non-toxică și nepretențioasă, această plantă mai are și capacitatea de a purifica aerul din încăperi.

Capcana pentru muște

Pe lângă faptul că e perfect sigură pentru animale, această plantă are ceva-n comun cu pisicile: e carnivoră.

Orhideea

Favorita mamelor și bunicilor noastre, această plantă tropicală e sigură pentru câini și pisici. E destul de pretențioasă la întreținut, dar merită tot efortul.

Feriga Boston

Este și aceasta o specie care poate fi crescută în apartament fără vreun pericol pentru animale. Fiind o plantă de pădure, preferă umbra și umezeala moderată.

Planta de cauciuc

Peperomania argyreia este o plantă tare simpatică și nu foarte setoasă. Preferă mult soare și, bineînțeles, prietenește cu animalele din apartament.

Petunia

Vedetele balcoanelor și teraselor de vară, petuniile sunt necostisitoare și ușor de întreținut. Se împacă bine și cu animalele de companie.

Bromelia

O specie tropicală cu flori care pot rezista luni întregi, bromelia preferă camerele bine aerisite și spațioase.

Cactușii

Nu sunt toxici pentru animale și sunt unele din puținele plante pe care acestea nu se încumetă să le ronțăie. „De vină” sunt țepii ascuțiți.

Ierburile aromate

 

Rozmarinul, busuiocul, ceapa verde sau cimbrul pot fi crescute fără nicio grijă pe terasă sau în apartamentul tău dacă dispui de loc suficient. E binevenit pentru animăluțe să mai piște câte-o frunză-două din ele ca să-și ia doza necesară de fibre.

Pe de altă parte, printre plantele toxice pentru câini și pisici se numără ciclamenul, azaleea, lăcrămioara, kalanchoe, aloea sau filodendronul. Dacă suspectezi că animăluțul tău poate avea o intoxicație de la plantele de cameră și simptome ca voma, deshidratarea, problemele respiratorii, iritația bucală și diareea, recomandăm să-l duci imediat la medicul veterinar.