Sari la conținut
Home » Îți plac pisicile, câinii și florile? Plantele de apartament care nu sunt periculoase pentru micul companion

Îți plac pisicile, câinii și florile? Plantele de apartament care nu sunt periculoase pentru micul companion

sănătatea animalului de companie

Proprietarii de animăluțe care sunt și fani ai plantelor au de-a face cu alegeri dificile din cauza toxicității pe care le prezintă anumite flori. De pildă, morocănoasele mustăcioase au nevoie de nutrienți pentru a-și diversifica alimentația, care, în mare parte, se bazează doar pe cărniță. 

E și normal dat fiind faptul că pisicile sunt carnivore. În aceste situații venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de recomandări în privința plantelor sau florilor pe care să le țineți în casă fără a afecta sănătatea micuțului companion.

Plantele pe care le poți ține în casă fără a pune în pericol animalele de companie

Sunt anumite plante de apartament care sunt toxice și pentru copii, nu doar pentru animalul de companie. Nu știi până unde poate ajunge curiozitatea. Dar nu toate florile sunt toxice.„ Arborele chinezesc al banilor” este extrem de renumit în rândul fanilor filosofiei Feng Shui și este un copăcel prieten și cu animalele de companie, mai ales cu mofturoasele mustăcioase. 

Are frunze rotunde, de nuanța unui verde vibrant. Iubitorii de plante precizează că arborele trebuie poziționat într-o zonă din casă luminată abundent.

O altă plantă care nu produce niciun rău animalelor de companie este Echeveria, o plantă suculentă care prezintă culori ce pot varia de la verde-argintiu la verde albastru. Este inofensivă pentru pisici. Puteți fi sigur că nu pune în pericol sănătatea acestora în niciun fel.

Orhideea nu este o floare periculoasă pentru pisici

Deși are un nume mai bizar, planta păianjen se află pe lista florilor care nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea lui ”Garfield”. Voalul miresei sau planta păianjen poate fi păstrată în casă fără a te îngrijora că animăluțul de companie s-ar putea intoxica din cauza ei. 

La fel este și planta de rugăciune, potrivit legendei este o floare care își ține frunzele ca și cum s-ar ruga pentru căminul dumneavoastră. Nu este toxică pentru pisică și aduce un plus de nuanță locuinței.

Orhideea este de asemenea o floarea deosebite care poate fi ținută în preajma unui animăluț de companie însă, această plantă este cunoscută drept o mare consumatoare de energie, efectele negative sunt resimțite în mod special de persoanele care au probleme cu imunitatea.