De 888 Vizualizari

Pista de avioane militare, pazita de gheparzi!

Doi gheparzi masculi care au fost adusi saptamana trecuta la o baza aeriana militara pentru a vana animalele mici de pe pista de aterizare si-au luat misiunea atat de in serios incat au atacat inclusiv o femeie ofiter, a informat o sursa oficiala, citata de AFP, preluata de Agerpres.

„Doamna a incercat sa faca o poza (cu felinele) si a fost ranita, dar nu este vorba de o rana serioasa”, a declarat pentru AFP una dintre colegele sale care nu a dorit sa-si dea numele.

Incidentul a avut loc la baza aeriana Makhado, din nord-estul Africii de Sud, in apropiere de frontiera cu Zimbabwe, a informat Armata Aerului intr-un comunicat.

Ghepardul, cunoscut ca fiind cel mai rapid animal din lume, este utilizat ca „mijloc durabil pentru a controla fauna care ridica probleme de securitate aeriana”, noteaza comunicatul.

Gheparzii sunt folositi din 1990 pentru a impiedica alte animale, precum facocerii sau antilopele sa jeneze aterizarea avioanelor militare.

Centrul pentru specii aflate in pericol de la Hoedspruit, o asociatie de protectie a animalelor, a informat recent ca a oferit doi gheparzi masculi, nascuti in captivitate, Tobie, de 6 ani, si Wim, de 7, bazei de la Makhado.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X