Sari la conținut
Home » Pisicile pot visa? Cât dorm pisicile pe zi?

Pisicile pot visa? Cât dorm pisicile pe zi?

Pisica năzdrăvană care și-a închis stăpâna pe balcon!

Pisicile pot visa? Pisicile petrec între 14 și 16 ore pe zi dormind, și acest obicei este influențat de mai mulți factori. Aceste feline sunt animale crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt mai active dimineața și seara. De obicei, vânează în aceste perioade.

Pisicile de exterior adesea ies afară noaptea și se odihnesc în timpul zilei. Pisicile de interior se adaptează rutinei stăpânilor lor și pot dormi mai mult în timpul zilei când oamenii sunt la muncă.

Pisicile pot visa?

Când vine vorba de fazele somnului, există două tipuri principale: somnul REM (mișcare rapidă a ochilor) și somnul non-REM. Somnul REM este faza în care pisicile visează. Ochii lor se mișcă în timpul acestei faze, la fel ca mustățile, labele și coada lor.

Această fază de somn profund durează aproximativ șapte minute, și pisicile petrec aproximativ patru ore pe zi în această fază.

Pe de altă parte, somnul non-REM este o fază în care ochii rămân în mare parte nemișcați, iar pisicile nu visează. În această fază, pisica este mai trează și poate reacționa rapid la pericole.

Este normal ca pisicile să aibă vise, și unele pot prezenta semne de activitate în timpul somnului REM, cum ar fi mișcarea picioarelor sau zgomote ușoare.

Visele sunt un proces important

Nu este recomandat să trezești o pisică din somnul REM, deoarece acest lucru poate crea confuzie sau frică. Visele sunt un proces important pentru procesarea experiențelor din timpul zilei. Așa că este indicat să lași pisica să se odihnească liniștită în timpul somnului său.

Locul de dormit ideal pentru o pisică depinde de preferințele individuale ale acesteia. Multe pisici preferă să doarmă în locuri înalte, cum ar fi structurile de cățărat, dar unele se simt confortabil în cuști sau în cuști de transport.

Patul stăpânului este, de asemenea, un loc preferat pentru mulți, și unii chiar văd asta ca un compliment când o pisică alege să doarmă în apropierea lor. Este important să oferi pisicii ta alegeri variate de locuri de dormit pentru a-i permite să-și aleagă favoritul, conform zooplus.ro.

Etichete: