Sari la conținut
Home » Câinele meu tremură: Cauze și tratamente

Câinele meu tremură: Cauze și tratamente

Comportament greșit al câinelui

Câinele meu tremură. Multe lucruri pot determina un câine să tremure. Acest lucru ar putea fi de la consumul de alimente toxice.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care un câine tremură? Este necesar un tratament? Și când ar trebui să vorbești cu medicul veterinar?

Câinele meu tremură: Când trebuie să mergi la un veterinar

Câinele meu tremură: Câine alb
Câinele meu tremură: Câine alb care se joacă în iarbă

Câinii tremură și se agită din tot felul de motive – emoție, durere, bătrânețe, chiar și greață.

Tremuratul poate fi un simptom al unui lucru grav – cum ar fi otrăvirea, o boală de rinichi sau o rană. Așadar, dacă câinele dumneavoastră începe brusc să tremure, este important să luați în considerare și alte simptome, cum ar fi diareea, vărsăturile sau șchiopătatul. Apoi, vorbiți imediat cu medicul veterinar.

Tremurături și frisoane la câine: Cauze comune și tratamente

Câteva dintre cele mai comune cauze ale tremuratului la câini includ:

Distemper. Cauzată de un virus, bolii de carii canine apare cel mai adesea la căței și câini adolescenți care nu au fost complet vaccinați. Este o cauză comună a tremurăturilor la câini. Alte semne ale bolii Carré includ secreții oculare și nazale, febră, tuse și alte simptome.

Tratarea bolii Carré implică, în general, îngrijire de susținere în timp ce sistemul imunitar al câinelui dumneavoastră luptă împotriva virusului. Tratamentul poate include, de asemenea, antibiotice, dilatatoare pentru căile respiratorii, terapie fizică și lichide pentru a ajuta la gestionarea deshidratării.

Sindromul de tremor generalizat (GTS). GTS se mai numește și sindromul tremorului sensibil la steroizi sau sindromul câinelui care tremură alb. Observat pentru prima dată la câinii mici și albi, cum ar fi maltezii și terrierii albi West Highland, acesta poate apărea la câini de orice mărime, rasă sau culoare. Nimeni nu știe care sunt cauzele GTS, potrivit webmd.com.

Simptomele GTS încep, de obicei, între 9 luni și 2 ani de vârstă. Tratamentul constă, în general, în corticosteroizi precum prednisonul. Rezultatele pot fi adesea observate în termen de o săptămână de la începerea tratamentului.