De 1041 Vizualizari

Pisica Tama a fost ridicata la rang de zeita

foto: theguardian.com

Participantii la funeralii au adus felinei conserve de ton!

Pisica Tama, care a murit pe 22 iunie, a avut parte de o inmormantare cu onoruri in Japonia, dupa ce felina devenise star international in urma cu 8 ani, cand reprezentantii companiei Wakayama Electric Railway au numit-o responsabila de redresarea lor financiara. Numirea a adus numerosi turisti in gara Kishi, pe care pisica Tama o conducea, functie pentru care primise si o uniforma pe care o purta cu mandrie.

Potrivit religiei Shinto, pisica a avut o inmormantare speciala, fiind ridicata la statutul de zeita. Oficialii companiei de cai ferate i-au mulțumit pisicii pentru ajutorul pe care l-au acordat oamenilor in timpul vietii, contribuind cu aproape 9 milioane de dolari la ridicarea economiei zonei!

pisica tama 2

 

Fanii Tamei au adus flori si multe cadouri – printre care multe conserve de ton, iar guvernatorul prefecturii Wakayama a subliniat importanța angajatilor felini si a amintit-o si pe Nitama, pisica asistenta care i-ar putea lua curand locului defunctei Tama.

 

foto: theguardian.com

foto: theguardian.com

Tama s-a nascut in Kinokawa, Wakayama si a crescut langa gara Kishi, hranita de turisti si de un angajat pe nume Toshiko Koyama, care a adoptat-o in 2004, chiar cand compania avea mari probleme financiare. In 2007, după concedieri mazive, Tama a devenit sef de gara, cu principala misiune de a intampina pasagerii, primind in schimb mancare buna. Vestea s-a raspandit repede, iar publicitatea a adus cu 17% mai mulți turisti in prima luna, cifra dublandu-se ulterior. Apoi, gara a devenit celebra in Japonia, iar pisica si-a castigat o multime de fani, majoritatea venind la funeralii ca sa-i cinstească memoria si sa spuna lucruri frumoase despre ea.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X