Sari la conținut
Home » Pisic doarme la picioarele tale? Motivul este mult mai drăguț decât crezi

Pisic doarme la picioarele tale? Motivul este mult mai drăguț decât crezi

Fascinanta pisică cu ochi verzi ;sursa foto:divahair.ro

Ai observat că atunci când te duci la culcare, pisica ta se îndreaptă automat spre piciorul patului și se ghemuiește la picioarele tale? Nu este o greșeală.

Aceasta este o decizie deliberată din partea pisicii și există multe motive pentru care ar putea alege să doarmă acolo în loc să se ghemuiască pe burta sau lângă umărul vostru. De fapt, dacă animalul de companie doarme lângă picioarele tale, ar trebui să o iei ca pe un compliment.

sursă foto: pawtracks.com

Așadar, de ce dorm pisicile la picioarele tale?

Factori precum afecțiunea pisicii tale pentru tine, faptul că se simte în siguranță și chiar căldura corporală pe care o generezi au jucat probabil în decizia pisicii tale de a dormi la picioarele patului. Pisicile dorm la picioarele tale din mai multe motive. O pisică ar putea să te caute pentru un plus de siguranță atunci când doarme.

Este deosebit de vulnerabilă atunci când doarme, așa că ar putea dormi la picioarele patului pentru că are încredere în tine și se simte în siguranță în compania ta. Instinctul prietenului tău felin poate să îi spună să caute un loc în care să aibă o cale de scăpare clară în cazul în care se prezintă vreun pericol, iar piciorul patului este de obicei mai aproape de ușă.

pisica siameză ciocolatie cu stăpâna sa: sursă foto: lovetoknowpets.com

De asemenea, pisica ta ar putea alege să doarmă lângă tine datorită legăturii pe care ai creat-o cu prietenul tău blănos. Pisicile recunosc persoanele care le hrănesc și le îngrijesc și, deși pisica ta poate fi independentă, latura lor socială ar putea ieși la iveală atunci când te caută noaptea.

Doarme la picioarele tale pentru a te proteja

Probabil că recunoaște că tu ești cel care îi acorzi atenție, iar dormitul lângă tine ar putea fi un efort de a întoarce această afecțiune. Nu uitați, dragostea și afecțiunea pot arăta diferit pentru fiecare individ – om și felină!

Totodată. ar putea dormi la picioarele tale pentru a te proteja. Pisicile sunt în mod natural protectoare față de casa și bunurile lor. Într-un fel, dormitul la picioarele tale este modul în care pisica ta te veghează.

De asemenea, ar putea alege acel loc de dormit pentru a-și marca teritoriul: tu. Pisica ta poate simți că te deține, iar dormitul lângă tine este o modalitate de a demonstra acest lucru altor pisici.

Avantajele și dezavantajele

Să-ți lași pisica să doarmă la picioarele tale poate fi plăcut și liniștitor, mai ales în timpul iernii, când ai o minge de blană caldă și toarce lângă degetele de la picioare în timp ce ațipești. Apropierea poate contribui, de asemenea, la întărirea legăturii pe care o aveți cu prietenul felin și poate fi atât de drăguț să vă treziți cu cel mai bun prieten lângă.

foto: lovetoknowpets.com

Cu toate acestea, în funcție de cât de bine doarme pe timpul nopții, faptul de a avea animalul de companie în pat ar putea fi, de asemenea, o distragere a atenției. Unele pisici jucăușe ar putea fi tentate să se năpustească asupra degetelor de la picioare în timpul nopții, iar încercarea de a evita să vă loviți accidental cu piciorul pisica poate duce la rigiditate și disconfort. Va trebui să faceți un compromis pentru acele îmbrățișări nocturne!

S-ar putea să aveți mai mult noroc dacă vă convingeți pisica să doarmă pe un pat pentru pisici în camera sau dacă îi oferiți o mulțime de jocuri stimulative înainte de culcare pentru a o încuraja să doarmă toată noaptea. Fiecare casă are propriul aranjament de dormit care funcționează cel mai bine pentru ei, iar tu îl vei găsi pe al tău în scurt timp, potrivit pawtracks.com.