Sari la conținut
Home » Peripețiile lui Nero, cățelul care s-a pierdut de stăpâni în urmă cu trei ani. Cum a reușit să își regăsească familia

Peripețiile lui Nero, cățelul care s-a pierdut de stăpâni în urmă cu trei ani. Cum a reușit să își regăsească familia

Nero, cățelul care s-a pierdut de stăpâni în urmă cu trei ani de zile, a fost regăsit la sfârșitul săptămânii trecute și redat acestora, fiind vorba de o familie din Alba Iulia. Momentul în care patrupedul și-a revăzut stăpânii a provocat multă emoție în comunitatea iubitorilor de animale.

În urmă cu câteva zile, patrupedul a fost văzut de către o voluntară a unei asociații care se ocupă de îngrijirea animalelor fără stăpân, în proximitatea unui hipermarket din Alba Iulia. Femeia a hotărât să îl ia și să îl ducă la veterinar, să verifice starea de sănătate a acestuia și să îl trateze.

Câinele a fost găsit plin de răni, slăbit, murdar și plin de ciulini

După ce s-a constatat că este microcipat, s-a aflat că este pierdut de trei ani de zile. În momentul în care stăpânii au fost contactați nu le-a venit să creadă că după atât de mult timp Nero a fost găsit. Aceștia au venit în grabă să își recupereze prietenul blănos.

De o săptămână, Nero, cățelul care s-a pierdut de stăpâni în urmă cu trei ani, a fost văzut în zona unui magazin Dedeman din Alba Iulia. Acesta dormea în același loc, pe ciment. Un om a precizat că acesta ar fi fost alungat din curte, iar fata voluntar s-a decis să îl ia și să îl ducă la un consult, în vederea acordării îngrijirilor necesare.

„De aproximativ o săptămână a apărut în zona sensului giratoriu de la Dedeman, acest cățel. Uriaș, slab, plin de răni, ciulini, mișcându-se greu. L-au tot postat diverse persoane însă fara succes de ajutor. Aseară, în jurul orei 11,00 l-am văzut: dormea în același loc pe ciment.

Cineva spunea că a fost scos afară din curte de către niște persoane, pe motiv ca e bătrân și că nu mai e bun. M-am decis să îl iau, să îl duc la vet și să mă îngrijesc de el. L-am căutat peste tot în zonă și nu l-am găsit. Am sunat și la hingheri, gândindu-mă ca cineva a făcut sesizare și l-au luat”, a transmis Andreea Berar, voluntar al asociației Help 4 Strays, potrivit ziare.com.

Cel mai probabil, în tot acest timp, acesta a fost luat de pe străzi și ținut în condiții mizere 

Tânăra a afirmat că a contactat proprietarii cățelului, iar acestora nu le-a venit să creadă că Nero a putut fi găsit. Patrupedul era total schimbat față de momentul în care a fugit de acasă. Norocul lui a fost că este microcipat.

„Am contactat proprietarul, căruia nu îi venea să creadă că este adevărat. Au venit într-un suflet după el, era băiețelul lor! De nerecunoscut față de cum arăta când s-a pierdut. Pentru că este un cățel foarte blând, cel mai probabil a fost furat și ținut atâta vreme în condiții mizere, într-un final i-au dat drumul pe stradă.

Norocul lui a fost ca e microcipat. Cât de mult contează sa îți microcipezi câinele si de asemenea, să îl și castrezi/ sterilizezi. Familia a spus ca Nero a simțit o cățea în călduri, a rupt gardul și a plecat. A fost furat și de negăsit timp de 3 ani”, a completat tânăra din Alba Iulia.