Sari la conținut
Home » Pentru pasionații rasei St. Bernard. 3 informații interesante care îți pot fi de folos

Pentru pasionații rasei St. Bernard. 3 informații interesante care îți pot fi de folos

Saint Bernard

Când ne gândim la St. Bernard, prima imagine care ne vine în minte: este un câine masiv.

Acești câini adorabili pot fi recunoscuți datorită mărimii lor, coloritului și trăsăturilor distincte. Însă, există multe mituri și fapte amuzante pe care poate că nu le știți acum despre ei.

  1. Sfântul Bernard nu a fost întotdeauna numit St. Bernard

Majoritatea ne gândim la St Bernard ca la o rasă elvețiană. Dar mulți cred că strămoșii lor au fost de fapt aduși în Elveția de către romani în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Rasa a apărut, probabil, atunci când Moloșii, o rasă mare asemănătoare cu mastiffii din zilele noastre, s-a împerecheat cu rasele locale de munte. Acești câini extraordinari erau cunoscuți sub numele de Talhund (care înseamnă „câine de vale”) sau Bauernhund (care înseamnă „câine de fermă”).

În 1124, un călugăr pe nume Bernard de Menthon a fost canonizat ca sfânt. O trecătoare montană unde a locuit a fost numită în onoarea sa. Câteva sute de ani mai târziu, moaștele Sfântului Bernard au fost aduse la ospiciul din Pasul Sfântul Bernard pentru a oferi protecție și a-i salva pe călătorii rămași izolați. Iar numele a rămas și a fost împrumutat și de câini.

  1. Blana lor necesită mai puțină întreținere decât crezi

    Un St.BernardUn St.Bernard care stă pe parchet

Te-ai întrebat vreodată de ce unii St. Bernard au blana lungă, iar alții au blana mai scurtă? După cum se pare, există un motiv întemeiat pentru această diferență.

Preocupați de sănătatea tovarășilor lor loiali în timpul lunilor de iarnă aspre, călugării au încrucișat odinioară St. Bernard cu rasa Newfoundland pentru a le oferi blănuri mai lungi și mai groase. Din nefericire, hainele lor lungi au prins gheața și zăpada, făcându-i mai nefericiți ca niciodată.

Indiferent dacă St. Bernardul dvs. are o blană scurtă sau lungă, nu trebuie să vă faceți griji că veți cheltui mult pe îngrijire. St. Bernard are o blană uleioasă, perfectă pentru a ține apa la distanță. Așa că nu va trebui să vă îmbăiați prea des cățelul.

De fapt, aceștia pot rezista până la opt săptămâni fără baie. Cu toate acestea, vor avea nevoie de periere frecventă pentru a preveni ca blana să se încâlccească.

  1. Iubesc fiecare membru al familiei – chiar și pisicile

Cu o înălțime impunătoare și o greutate pe măsură, St. Bernard este una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Renumiți pentru salvările eroice de pe munte, sunt, de asemenea, una dintre cele mai blânde rase. Sun cunoscuți pentru răbdarea lor nesfârșită cu copiii, alți câini și pisici.

Pentru că nu sunt predispuși la agresivitate, St. Bernard sunt o opțiune fantastică pentru părinții – și stăpânii de pisici – care își doresc un câine de talie mare.

Probabil că singurul pericol real pe care îl reprezintă un St. Bernard este posibilitatea de a vă răsturna copilul cu coada lui când este entuziasmat. St. Bernardul dvs. își va păstra un comportament de cățeluș pentru o lungă perioadă de timp.

Dar nu vă faceți griji cu privire la ținerea pasului cu un câine gigantic și hiperactiv. St. Bernard sunt cunoscuți ca fiind leneși, un alt motiv pentru care sunt companioni excelenți dacă aveți pisici, conform pawtracks.com.