Sari la conținut
Home » Papagali cu limbaj de mahala, pedepsiți de responsabilii de la Zoo! „Nu știu ce o să facem”

Papagali cu limbaj de mahala, pedepsiți de responsabilii de la Zoo! „Nu știu ce o să facem”

Papagali cu limbaj de mahala.  Papagalii gri africani, cunoscut și ca papagalul Jako, sunt adevărate genii. Sunt considerați cei mai ”vorbăreț” papagali, au o capacitate deosebita de a imita vocea omului și de a reproduce cele mai diverse sunete pe care le aud.

Sociabili, jucăuși, energici și deosebit de inteligenți, papagalii din aceasta specie au, la rândul lor, nevoie de multă atenție din partea omului, iar pentru asta se folosesc  de capacitatea lor de a vorbi. De cele mai multe ori ei nu folosesc un limbaj elegant, ci unul vulgar.

Asta au făcut cinci papagali Jako de la un parc zoologic din Lincolnshire, Regatul Unit. Au folosit un limbaj de mahala și au fost ”pedepsiți”. Responasabilii de la Zoo au decis să îi scoată de la expunere după ce au început să îi înjure pe vizitatori, relatează BBC.

Cei cinci papagalii  au fost adoptați în luna august și au fost plasați în carantină împreună. După ce au fost mutați în zonele publice ale grădinii și expuși la vizitatori, ei au început să folosească constant un limbaj obscen.

Dacă îi vor învăța și pe ceilalți papagali să înjure o să ne trezim cu 250 de papagali care vorbesc urât

Reprezentanții parcului spun că „papagalii înjură pentru a obține o reacție de la oameni”. Vizitatorii s-au amuzat de metoda lor folosită pentru a le atrage atenția, iar ei au continuat cu acest comportament. Mai mult, papagalii s-au învățat unii pe alții să folosească cuvinte obscene.

Directorul executiv al parcului, Steve Nichols, spune că a luat această decizie de teamă ca nu cumva toți papagalii de la Zoo să învețe să vorbească urât.

„Unora dintre vizitatori li s-a părut amuzant, însă având în vedere că în weekend vor veni și copii, am decis să îi mutăm pe papagali. Am sperat că vor învăța și alte cuvinte când vor fi plasați în colonii însă dacă îi vor învăța și pe ceilalți papagali să înjure o să ne trezim cu 250 de papagali care vorbesc urât. Nu știu ce o să facem”, a spus directorul executiv al parcului, Steve Nichols.

Etichete: