Sari la conținut
Home » Omul care iubește animalele este un om deosebit! Microciparea ne poate arătă câți iubitori de animale suntem

Omul care iubește animalele este un om deosebit! Microciparea ne poate arătă câți iubitori de animale suntem

Omul care iubește animalele este un om deosebit! Cei mai mulți dintre noi iubim animalele. Acest lucru se poate vedea la toți oamenii care își propun să aibă alături, în casă, un blănos, un înaripat sau orice alt animal de companie. Asta nu înseamnă că dacă un om nu are animal în casă, nu iubește necuvântătoarele.

Omul care iubește animalele este un om deosebit

Tot respectul, pentru că un om care iubește un animal și îl crește în casă, este un om deosebit. De ce este deosebit, fie ploaie, fie vânt, fie ceață, sau alte condiții meteo nefavorabile, omul își scoate cățelul la plimbare. Are această responsabilitate pe care o respectă. E de scos pălăria în fața lui. Și în cazul altor nevuvântătoare trebuie să te dedici lor, să le dai de mâncare, să le dai apă, să îți aloci timp pentru a sta cu acestea.

Iubitorii de animale de companie cred că un câine, orice animal de companie pe care îl cresc în casă este un membru al familiei, cu drepturi depline.

Microciparea ne poate arătă câți iubitori de animale suntem

Dacă ar fi să vorbim de numărul de proprietari de animale, nu am aflat să existe o statistică în acest sens. Dar, prin legislația privind microciparea cățeilor cam asta s-a vrut să se întâmple. Ar fi foarte benefică o evidență clară a numărului de câini și de pisici cu proprietar, cel puțin. În acest sens am întrebat mai mulți medici veterinari care au cabinete medicale adresate animalelor de companie. Raspunsurile primite pot fi sintetizate în declarația următoare:

”Asta e greu de spus pentru că pe proprietarii de câini îi vezi la plimbare cu animalul, dar pisicile stau mai mult în casă. La mine la cabinet, să zic, proporția ar fi de 50-50, sau poate 60% pisici și 40 căței, dar este un raport care se schimbă. Eu vreau să cred că numărul de proprietari de animale a crescut. A fost un declin din acest punct de vedere în urmă cu șase-șapte ani, dar văd că lumea a început din ce în ce mai mult să crească un animal de companie, și ce mă bucură cel mai mult este faptul că au început să fie achiziționați tot mai mulți câini de rasă din canise, am început să avem rase cu pedigree, inclusiv de pisici.”

Există și tot mai mulți oameni care își i-au ca animal de companie un metis. Este un lucru extraordinar. Dacă ești iubitor de animale nu contează câte pete are cățelul sau pisica, ci te interesează să ai animalul pe care să-l iubești în casă. Un cățel de rasă sau unul comunitar ne oferă aceeași dragoste și ne iubește cu aceeași intensitate.

Adopția de la un adăpostul de câini este un gest extraordinar. Oamenii salvează niște vieți. Așa trebuie să gândim…