Sari la conținut
Home » Ogarul italian pitic era preferatul regalității. Care este istoria acestei rase?

Ogarul italian pitic era preferatul regalității. Care este istoria acestei rase?

De ce sunt bolile de piele așa întâlnite la patrupezii noștri?

Ogarul italian pitic era preferatul regalității! Ogarul italian pitic, o prezență plină de grație și rafinament, impresionează cu viața sa plină de energie și eleganța aristocratică manifestată în fiecare mișcare. Acest câine rafinat și suplu, plin de viață, care emana gratie aristocratica prin fiecare mișcare, este un demn reprezentant al țării sale.

Întrebarea asupra rolului acestei rase a intrigat chinologii de-a lungul anilor. ,,Pentru ce a fost creat Ogarul italian? Pentru hărțuirea vânatului mic sau pur și simplu rolul său este doar acela de animal de companie?”

Ogarul italian pitic era preferatul regalității!

Se pare că rasa a fost concepută pentru ambele scopuri, adaptându-se atât vieții urbane. Cât și celei rurale. Afecțiunea pe care o manifestă față de stăpâni este caracteristica principală a acestei rase.

Istoria și evoluția rasei au început acum aproximativ 2.000 de ani, în regiunile cunoscute astăzi sub numele de Turcia și Grecia. Pictograme ale unor ogari italieni pitici similari se regăsesc în lucrările timpurii ale acestor popoare.

Fosile ale acestei rase au fost descoperite în situri arheologice. Până în Evul Mediu, rasa a devenit extrem de populară. A fost prezentă în opere de artă, sculptură și pictură în secolul al XVI-lea.

Ogarul italian a fost întotdeauna favorit în rândul regalității și aristocrației, fiind însoțit de figuri marcante precum Regina Victoria și Caterina cea Mare a Rusiei.

Despre Frederick cel Mare se știe că era un mare admirator al acestei rase.

De-a lungul istoriei, ogarul italian a fost considerat nu doar un vânător agil de animale mici, ci și un companion plăcut. Oameni precum Regina Anne și Mary Regina Scotiei, au fost însoțiți de ogari italieni în palatele lor.

În prezent, această rasă elegantă continuă să încânte iubitorii de animale, reprezentând un simbol al grației și rafinamentului. Desi misterul înconjoară originile sale, este clar că Ogarul italian pitic a traversat secolele cu prestanță și a rămas o prezență iubită în lumea canină, conform eva.ro.

Etichete: