Lumea animalelor

Obiceiul banal care poate fi primejdios petru iubitul tău câine. Poate duce la infecții și leziuni

Joaca „Fetch” sau aport cu aptrupedul tău este o distracție veche de când lumea, care a produs bucurie miilor de părinți de câini de-a lungul anilor. De la aruncarea jucăriilor pentru câini și frisbee la mingi de tenis și bețe, puține activități sunt atât de strâns asociate cu ai noștri companionii canini. Dar mulți proprietari de câini nu sunt conștienți de riscurile legate de aruncarea cu bățul.

Poate părea un joc inofensiv, dar aruncarea bastoanelor pentru câinele dumneavoastră ar putea duce la răni îngrozitoare sau chiar la leziuni care pun viața în pericol.

Tipuri de leziuni provocate de bețe la câini

Rănile legate de bețe sunt surprinzător de frecvente, potrivit medicilor veterinari și chirurgilor. În timp ce experții sunt de acord că joaca cu patrupedul este esențială fiind o bună oportunitate de a crea legăturil și o sursă excelentă de exerciții fizice, specialiștii vertizează că ar trebui să schimbați bățul cu o jucărie sigură pentru câini.

Primul pas pentru a ne păstra câinii în siguranță este să recunoaștem riscurile, astfel încât să putem lua măsuri pentru a le evita. Din nefericire, rănile provocate de bețe pot veni sub mai multe forme diferite, inclusiv:

Leziuni în timpul prinderii: câinele poate ajunge înaintea bățului și îl poate prinde în timp ce acesta este încă în mișcare, există întotdeauna riscul ca acesta să se conecteze cu el la capăt în loc să se conecteze în siguranță pe o parte. Acest lucru poate duce la blocarea bastoanelor în gât.

Bucățile mici de lemn pot rămâne în gura câinelui și să producă infecții

Bucățile mici de lemn pot rămâne în gura câinelui dumneavoastră sau între dinți. Nu numai că aceste bucăți mici de lemn sunt dureroase, dar pot duce și la infecții continue. Dacă o așchie de lemn este mâncată, poate provoca o înțepătură, o hemoragie internă sau alte leziuni ale tractului digestiv.

Pe măsură ce câinele dumneavoastră prinde sau încearcă să ridice bățul, există o șansă ca acesta să sufere tăieturi sau zgârieturi în jurul gurii, mai ales dacă bățul are margini ascuțite.

Dacă iubitul companion se lovește de un băț, există posibilitatea ca acesta să fie împuns. Acest lucru se întâmplă adesea în piept sau în gât, și se crează astfel riscul de deteriorare a organelor și de pierdere semnificativă de sânge. Impalarea se poate întâmpla, de asemenea, dacă un câine sare să prindă un băț și apoi aterizează pe el.

Pericol de sufocare: Atunci când câinele dumneavoastră mestecă un băț, va înghiți adesea bucăți mici de lemn și scoarță care se desprind. Aceste bucăți reprezintă un pericol de sufocare. Dacă sunt înghițite fără incidente, aceleași bucăți pot provoca probleme mai târziu în procesul digestiv. Ele pot duce la un blocaj în stomac sau în intestine, o afecțiune potențial fatală.

Ar trebui să-mi las câinele să ridice bețe?

Jocul de aport cu patrupedul dumneavoastră nu este singura situație în care bețele pot provoca răni. Dacă vă jucați într-o zonă împădurită cu bețe care zac prin preajmă, trebuie să fiți atenți la împrejurimi. Mestecatul bețelor poate duce, de asemenea, la rănire și nu este recomandat.

Unele leziuni sunt destul de evidente. De exemplu, veți observa rapid că există o problemă și veți ști să reacționați. Iată și alte semne de avertizare comune ale unei răni provocate de un băț pe care trebuie să le urmăriți:
Scâncetele bruște în timpul jocului; Salivare abundentă sau excesivă; Se lovește la față sau la gură; Disconfort și reticență la atingere
Dificultăți în a mânca sau reticență în a mânca sau a bea; Sângerare din gură; Probleme de înghițire; Dificultăți de respirație; Umflături în regiunea gâtului sau a feței

Dacă observați oricare dintre aceste semne, contactați imediat medicul veterinar. Dacă mai există încă o așchie sau o bucată de băț prezentă, aceasta poate continua să provoace daune sau să introducă o infecție severă dacă nu este tratată.

 

Costul tratării rănilor provocate de bețe variază considerabil. O tăietură sau o zgârietură mai mică poate necesita doar o examinare și câteva antibiotice pentru a se asigura că nu există nicio infecție. Cu toate acestea, costurile se pot aduna rapid în cazul în care câinele dumneavoastră a suferit o înțepătură sau o hemoragie internă.

Acesta este un bun exemplu de ce fiecare proprietar de animale de companie ar trebui să ia în considerare o asigurare pentru animale de companie pentru a ajuta la acoperirea costurilor în caz de urgență.

Dacă aveți un câine care iubește un joc bun de fetch, nu trebuie să renunțați la jocul lor preferat. În schimb, schimbați bățul cu o jucărie care reduce riscul de rănire. Multe companii de jucării au dezvoltat bețe și jucării din cauciuc cu care câinele dumneavoastră se poate juca în siguranță, informează petguide.com.

Recent Posts

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

21 de ore ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

24 de ore ago

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Ce le spune instinctul

De ce mănâncă iarbă câinele şi pisica? Mulţi dintre stăpânii de animale de companie, în…

24 de ore ago

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici

Care sunt cele mai prietenoase rase de pisici. Se spune că pisicile sunt mai puțin…

6 zile ago

Pisica ta urinează pe hainele din casă. Cauzele și remediile

De ce pisica ta urinează pe hainele din casă. Mirosul urinei de pisică este foarte…

7 zile ago

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte…

7 zile ago

Parteneri