De 788 Vizualizari

Oamenii de ştiinţă au creat Seiful Apocalipsei! Aici se păstrează cheia pentru supravieţuirea oamenirii

Va exista viaţă şi după un posibil cataclism

Un grup de cercetători a înfiinţat un SEIF de SEMINŢE numit “Svalbard Global Seed Vault”. În interiorul acestei clădiri imense, cu aspect futurist, sta singura şansă de supravieţuire a omenirii în caz de cataclism major!

Svalbard Global Seed Vault4

“Seiful Apocalipsei”, aşa cum i se mai spune, pare că ţâşneşte de pe un versant al insulei Spitsbergen din Norvegia, iar nopţile polare îi dau o aură misterioasă şi demnă de filmele SF.

Svalbard Global Seed Vault 5

Mai exact, ce se află în interiorul seifului? Cheia supravieţuirii: seminţele aproape tuturor legumelor şi fructelor existente, cât şi a celor pe cale de dispariţie.

Svalbard Global Seed Vault

Insula Spitsbergen, din arhipelagul Svalbard, a fost aleasă datorită condiţiilor ideale pentru păstrarea seminţelor pe termen lung. Insula nu prezintă activitate tectonică, este acoperită de permafrost şi se află la 130 de metri deasupra nivelului mării, fiind ferită de inundaţii chiar şi în situaţia în care calota glaciară s-ar topi. Chiar şi în situaţia în care instalaţiile electrice, care menţin temperatura constantă la -18 grade Celsius, ar ceda, izolaţia naturală şi artificială a construcţiei ar face să treacă mai multe săptămâni până când temperatura ar ajunge la nivelul de la suprafaţă, de -3 grade Celsius.

Svalbard Global Seed Vault3

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X