Sari la conținut
Home » De ce mănâncă pisica mea iarbă?

De ce mănâncă pisica mea iarbă?

De ce mănâncă pisica mea iarbă?

De ce mănâncă pisica mea iarbă? Indiferent dacă aveți o pisică de interior sau de exterior, este posibil să fi observat comportamentul lor ciudat de a mânca iarba și, uneori, de a vomita ulterior. Deși acest comportament poate părea neobișnuit, nu trebuie să vă faceți griji.

Nu există dovezi că iarba ar dăuna pisicilor, și mulți experți susțin că mâncarea firelor lungi de iarba poate fi benefică pentru ele. Aici sunt cele trei motive principale pentru care pisicile mănâncă iarba.

De ce mănâncă pisica mea iarbă?

Carnivorele Rex: Pisicile regurgitează de obicei iarba pentru că le lipsesc enzimele necesare pentru a descompune materia vegetală. Acest lucru nu înseamnă că pisicile se bucură de senzația de vomă. Acest act de regurgitare poate ajuta la eliminarea materialelor nedigerabile din tractul digestiv al pisicii.

O face să se simtă mai bine. Acest lucru este important deoarece, în sălbăticie, pisicile își mănâncă prada întreagă, incluzând părți comestibile și necomestibile (cum ar fi blana, oasele și penele).

Sucul din iarba: Sucul din iarba conține acid folic, la fel ca laptele matern. Această vitamină esențială contribuie la funcțiile corpului unei pisici și ajută la producerea hemoglobinei, proteina responsabilă cu transportul oxigenului în sânge. Puteți privi acest suc din iarba ca pe o sursă naturală de acid folic pentru pisica.

Acest comportament poate părea ca un fel de intuiție a pisicii

Laxativ natural: O altă teorie este că iarba acționează ca un laxativ natural, ajutând la prevenirea sau combaterea indigestiei. Deoarece pisicile sunt predispuse la formarea ghemotoacelor de păr, iarba le poate ajuta să elimine mai ușor aceste mase de blană.

Acest comportament poate părea ca un fel de intuiție a pisicii pentru a-și menține sistemul digestiv sănătos și pentru a evita eventualele blocaje.

Nu există motive să vă îngrijorați dacă pisica mănâncă iarba ocazional. Este important să vă asigurați că plantele din casa sau din grădină nu sunt toxice pentru pisica. Dacă doriți să oferiți pisicii o sursă sigură de iarba, puteți achiziționa o tavă cu iarbă specială. Sau să creați un colțișor cu iarbă în grădină pentru ea.

Aceasta oferă pisicii o alternativă la iarba găsită în mod accidental în exterior, care poate conține pesticide, erbicide sau substanțe chimice dăunătoare. Este important să vă asigurați siguranța și bunăstarea pisicii, potrivit e-vet.ro.