Sari la conținut
Home » O tânără de 17 ani și câinele ei de asistență au câștigat concursul Miss Dallas Teen 2022. Adolescenta cu epilepsie și autism a uimit juriul, iar visul i s-a împlinit

O tânără de 17 ani și câinele ei de asistență au câștigat concursul Miss Dallas Teen 2022. Adolescenta cu epilepsie și autism a uimit juriul, iar visul i s-a împlinit

O tânără de 17 ani și câinele ei de asistență au câștigat Miss Dallas Teen 2022, după ce initial a fost anunțată că nu poate participa la concursuri de frumusețe din cauza faptului că a fost diagnosticată cu autism și tulburare convulsivă. Dar nu a lăsat ca acest lucru să o împiedice să-și urmeze visul din copilărie.

În pofida faptului că a fost pentru prima dată când a participat la un astfel de concurs, fiindu-i alături Brady, câinele ei credincios, Alison Appleby a impresionat juriul și acum deține titlul de Miss Dallas Teen 2022. Tânăra Alison Appleby este din Sherman, Texas, Statele Unite ale Americii.

Încă de când era mică, Alison și-a dorit să participe la concursuri de frumusețe

Încă de când era copil, Alison a visat să concureze în circuitul concursurilor de frumusețe. Dar nu credea că acest lucru este posibil pentru cineva ca ea.

Appleby a împărtășit că a fost „pur și simplu încântată să meargă”, întrucât participarea la concursuri a fost un vis aparent de neatins pentru ea.

Alison și câinele ei de asistență au reușit să câștige, în pofida faptului că fata de 17 ani a fost diagnosticată cu epilepsie, cunoscută și sub numele de tulburare convulsivă, în urmă cu doar doi ani. Deși a fost diagnosticată cu autism la vârsta de doi ani, epilepsia ei a fost confundată cu anxietatea și alte lucruri timp de 16 ani.

„Mi-a luat câteva zile să înțeleg că am câștigat, dar sunt încă în stare de șoc”, a spus ea. „Nu m-am așteptat niciodată să se întâmple asta.”

„Juriul nu a lăsat ca deficiența mea să schimbe modul în care mă vedeau, m-au judecat ca persoană.”

Fata este exemplul viu și un model de urmat pentru toți oamenii, că atunci când îți dorești ceva nimic nu poate să îți stea în cale, nici măcar piedici serioase, cum sunt cele trăite de tânără.

Adolescenta în vârstă de 17 ani, care trăiește cu autism și epilepsie, a realizat ceea ce considera cândva imposibil, participând la un concurs ca persoană cu dizabilități și, totodată câștigând.

Epilepsia este una dintre afecțiunile neurologice cele mai grave. Boala poate fi ținută sub control dacă este diagnosticată la timp și dacă este tratată adecvat.

Problema o reprezintă faptul că aceste crize de epilepsie sunt de foarte multe ori confundate cu afecțiuni psihologice, astfel încât diagnosticul este întârziat, potrivit medlife.ro, așa cum s-a întâmplat și în cazul acestei adolescente, Alison Appleby.

Există tipuri diferite de crize și nu toate implică simptome motorii

Allison suferă de crize focale, sau absente, astfel încât, în esență, ea „privește în gol”. Brady, câinele ei de asistență aflat în formare, o ajută, alertând-o la crizele care se apropie. De asemenea, el învață cum să îi aducă medicamentele.

Când a fost intervievat un jurat, acesta a explicat că interviul acordat de Alison a fost cel care i-a adus coroana.

Directorul concursului Miss Dallas, Jennifer Ortiz, a declarat într-un interviu pentru Fox News Digital că a fost o experiență „fantastică” să o încoroneze atât pe Appleby, cât și pe Brady.

„Alison a câștigat cu adevărat întregul concurs la interviu”

„A fost absolut uimitoare, felul în care a vorbit, a fost foarte inteligentă, foarte comunicativă cu jurații noștri. Este pur și simplu o fată fenomenală în toate privințele.” – Directorul concursului Miss Dallas, Jennifer Ortiz.

Pentru părinții cu copii cu nevoi speciale care doresc să se implice în concursuri, Ortiz i-a încurajat să încerce.

Appleby a declarat într-un interviu pentru Fox News Digital că victoria din 9 octombrie a fost un „șoc” total, deoarece a fost prima dată când a participat la un concurs de frumusețe.

Ea se înscrisese cu intenția de a se distra și de a milita pentru alte fete cu deficiențe. De fapt, nu se așteptase să câștige. La urma urmei, era primul concurs la care participase vreodată și era extrem de emoționată.

Fiind o persoană fără pregătire anterioară în materie de concursuri, Appleby a spus că scopul ei este să demonstreze că faptul că a avea o dizabilitate „nu înseamnă că nu ar trebui să-ți urmărești visele”.

„Cred că toți avem o forță interioară din care ne putem extrage – și care uneori poate străluci în ciuda oricăror limitări pe care le ai.”

„Nu lăsați ca eșecurile să vă facă să renunțați la visele voastre”, a spus tânăra câștigătoare

„Puteți reuși și puteți avea succes.”

Ea a mai spus: „Nu trebuie să renunți la viață doar pentru că ai o boală”.

Appleby a descris că traiul cu dizabilități a fost „dur” după ce a fost diagnosticată greșit timp de 16 ani.

„Nu mai făcusem niciodată așa ceva”, a spus ea

„Mi-am cumpărat rochiile cu trei zile înainte de concurs, așa că habar nu aveam în ce mă bag.”

„Am fost îngrozită tot timpul… dar avându-l pe Brady alături de mine a fost mult mai ușor. El mi-a fost sprijin în tot acest timp”, a declarat Alison.

La ceremonia de încoronare, atât Appleby, cât și Brady au primit coroane, deși Golden Retrieverul nu a fost cel mai mare fan al noii sale podoabe, a încercat să se scuture de piesa strălucitoare de pe cap cât mai repede posibil.

„Nu i-a plăcut la început, dar s-a obișnuit destul de repede cu ea”

„Când l-au încoronat pe Brady, mi s-a înmuiat inima, inima mea s-a topit absolut”, a spus ea.

Dar acum că a obținut coroana, Alison speră să îi inspire și pe alții cu deficiențe să dea tot ce au mai bun și să își atingă visele.

În prezent, tânăra este educată acasă prin Bridgeway Academy, a explicat mama ei, Beth.

Alison Appleby a spus că epilepsia ei a fost diagnosticată în mai 2021, ceea ce „a făcut ca în sfârșit viața ei să aibă sens”.

Fata a fost pusă pe o listă de așteptare pentru a primi un câine de alertă pentru crize după diagnosticarea ei, primindu-l pe Brady la sfârșitul lunii iulie 2021.

Brady, în vârstă de 18 luni, va fi antrenat până când va împlini 2 ani

El învață cum să îi alerteze pe ceilalți atunci când Appleby suferă o criză sau este pe cale să suporte una.

Brady va învăța, de asemenea, să aducă medicamente și gustări pentru a crește glicemia și tensiunea arterială a lui Appleby.

„Practic, nu a plecat de lângă mine de când l-am luat”, a spus ea. „Este cel mai bun prieten al meu și suntem de nedespărțit”.

Concursul Miss Dallas Teen este un sistem oficial de recrutare pentru Miss Texas USA – ceea ce înseamnă că Appleby va concura pentru titlul de Miss Texas Teen în mai 2023.

Tânăra va continua să se implice în activitatea filantropică, fiind voluntar de mult timp și purtător de cuvânt al Asociației Alzheimer, a spus ea.

Appleby a declarat că a fost „încântată să meargă” la Miss Dallas Teen, întrucât participarea la un concurs de frumusețe a fost întotdeauna un vis al ei.