Sari la conținut
Home » O proteză de picior i-a redat bucuria vieții unui urs koala! Simpaticul animăluț se joacă toată ziua

O proteză de picior i-a redat bucuria vieții unui urs koala! Simpaticul animăluț se joacă toată ziua

  • de

O proteză de picior i-a redat bucuria vieții unui urs koala! Simpaticul animăluț se joacă toată ziua.

Cât e ziua de lungă, ursul koala aleargă și se cațără peste tot!

Pe numele său Triumph, el a fost salvat în 2017 de asistenta veterinară care are grijă de el și acum. Când l-a găsit era pui și stătea lipit de mama lui care agoniza. După ce l-a luat, salvatoarea lui i-a descoperit și infirmitatea. A apelat la o companie americană de proteze medicale, dar specialiștii acesteia au eșuat.

Pentru un urs koala simpatic viața s-a dovedit destul de complicată, asta mai ales după ce s-a născut fără un picior. Însă, totul avea să se schimbe din mărinimia unui tehnician dentar, care a reușit să facă ceea ce alți profesioniști în domeniul protezelor nu au reușit.

Triumph, un mascul koala extrem de norocos! Primul din lume care a primit o proteză specială!

Potrivit BBC, după nenumărate încercări eșuate, Jon, un tehnician dentar, a decis să intervină pentru a ajuta bietul animal. Acum, Triumph se poate bucura de o viață nouă, iar alergarea și cățărarea în copaci nu au fost niciodată mai distractive:

„Din momentul în care i-am pus ghetuța și a făcut primul salt, a luat-o la fugă și a început să se cațere, am plâns pur și simplu”, mărturisește Marley Christian – asistentă veterinară.

„Ursul s-a născut fără un picior și când m-am întâlnit cu Marley m-am gândit, sigur, pot să-i fac un fel de proteză, pentru că la asta mă pricep, fac proteze dentare pentru oameni. Este foarte norocos, pentru că are o mică umflătură la baza piciorului, probabil că este un început de gleznă, așa că proteza se fixează pe acest ciot și încheietoarea o ține în loc. Are și o mică bandă care îl ajută când merge și chiar când se cațără, este confortabilă pentru el”, povestește Jon Doulman, tehnicianul dentar care l-a făcut fericit pe ursulețul Triumph.

„Am fost sceptică, dar iată că s-a descurcat de minune”, mărturisește Marley Christian – asistentă veterinară.

Datorită acestei premiere mondiale, nenumărate animale vor putea fi ajutate de tehnologia extrem de avansată în domeniu.