Sari la conținut
Home » O pisică paralizată își găsește un adevărat prieten! Câinele o protejează mereu, după ce au fost abandonați

O pisică paralizată își găsește un adevărat prieten! Câinele o protejează mereu, după ce au fost abandonați

  • de

O pisică paralizată își găsește un adevărat prieten! Câinele o protejează mereu, după ce au fost abandonați.

Animalele au fost abandonate în Geneva, Florida!

Supraviețuirea pe cont propriu se poate dovedi a fi extrem de dificilă pentru un animal de companie abandonat. Pentru Ruth, o pisică în vârstă de 7 luni şi Tekkel, un câine în vârstă de 2 ani, viața i-a pus la o grea încercare. Povestea lor i-a emoționat pe salvatori, care au declarat pentru thedodo.com, că nu știu exact cum a paralizat pisica:

„Credem că a venit pe lume cu aceasta problemă”, a declarat Diane Gagliano, coordonator de program al Seminole County Animal Services, pentru NBC2.

„A fost o situaţie puţin ciudată – amândouă animalele au fost găsite într-o stare destul de bună, nu erau murdare sau subnutrite, aşa că se pare că au locuit într-o casă la un moment dat”.

„Dar, pe de altă parte, nimeni nu a venit să le revendice, şi cum ar putea o pisică să ajungă prea departe fără să ştie proprietarul?”

Cele două animale au fost adoptate de către Jacqueline Borum, care conduce Hollywood Houndz Boutique and Spa.

„Povestea lor de la început până la sfârşit pare desprinsă dintr-un film Disney”, mărturiseşte ea.

Idgie şi Ruth au petrecut mult timp la sediul lui Borum, unde au devenit celebrităţi locale. Când publicaţia Orlando Sentinel a aflat povestea lor, animalele au ajuns cunoscute în întreaga lume!

„Când Idgie primeşte o jucărie nouă, câinele i-o dă întotdeauna pisicii, şi astfel aceştia împart aproape totul.”

„Respectul dintre animale a devenit şi mai puternic în ultimii ani. Cu siguranţă Idgie şi-ar da viaţa ca să o protejeze pe cea mai bună prietenă a sa. Slavă Domnului că nu va trebui niciodată să facă asta!”

Chiar şi după câţiva ani de la adopţie, Idigie se comportă ca un bodyguard pentru Ruth. Ori de câte ori cineva se apropie de Ruth, câinele îl verifică pentru a se asigura că totul este în regulă.

„Ruth are o dizabilitate, iar Idgie simte vulnerabilitatea lui Ruth”, povesteşte Borum.

„Cred că Idgie şi-ar da viaţa pentru această pisică.”

În urma adopţiei lui Idgie şi a lui Ruth, Borum a avut ideea să pună bazele Project Paws, o organizaţie nonprofit care ajută adăposturile să acopere costurile veterinare.

„Au început şi vor continua cruciada pentru animalele aflate în nevoie disperată de ajutor”, a spus Borum pentru The Dodo.

O pisică paralizată își găsește un adevărat prieten!