Sari la conținut
Home » O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate, câini obținuți prin încrucișări extreme a animalelor. Niciun animal nu ar trebui să sufere pentru o aparentă ”frumusețe”

 

O nouă campanie speră să sensibilizeze oamenii. Aceasta este derulată de Organizația de Protecție a Animalelor din Danemarca

Cererea pentru trăsături aparte precum boturi scurte, ochi mari, pliuri cutanate excesive a dus la încrucișări extreme și nesănătoase. O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate.

Câinii cu trăsături extreme suferă de dificultăți în respirație și reglarea temperaturii corpului, probleme oculare, probleme la maxilar și dinți. Pliurile cutanate excesive provoacă infecții ale pielii și probleme de mobilitate.

O nouă campanie lansată de Organizația de Protecție a Animalelor din Danemarca speră să reducă cererea pentru rase extreme, aducând în atenție oamenilor, consecințele pe care încrucișarea neetică le are asupra sănătății câinilor.

Campanie Asociatia de Protectie a Animalelor din Danemerca

 

„Niciun proprietar de câine nu își dorește ca animalul să sufere, dar constatăm că mulți oameni care își achiziționează câini nu sunt conștienți de multele provocări de sănătate cu care se confruntă adesea rasele de câini cu bot plat.”, a declarat Jens Jokumsen, reprezentantul Organizației Protecția Animalelor Danemarca.

Lipsa legislației la nivelul UE

Organizația de Protecție a Animalelor din Danemarca a distribuit reclame pentru o clinică falsă de chirurgie plastică pentru animale, prin intermediul căreia organizația își propune să înceapă o discuție despre încrucișarea extremă.

În Danemarca, este ilegal să se efectueze operații pe animale dacă intenția este doar de a schimba aspectul animalului. Pe de altă parte, nu există o legislație care să protejeze animalele de încrucișările deliberate care produc o apariție extremă și dăunătoare pentru bunăstarea lor.

Campania informează potențialii proprietari despre ceea ce ar trebui să ia în considerare înainte de a adopta un câine, cerând în același timp o legislație care să ajute la îndrumarea încrucișării în direcția corectă.

Încrucișarea extremă a devenit o problemă răspândită în Europa, cu impacte severe asupra animalelor și stres emoțional pentru proprietari și medici veterinari. Țări precum Belgia, Olanda și Austria au făcut primii pași pentru a interzice anumite rase extreme, dar legislația necesită consolidare suplimentară.

O nouă campanie speră să interzică încrucișările extreme

Propunerea legislației noi a Comisiei Europene pentru pisici și câini, în ciuda multor aspecte pozitive, nu abordează încrucișarea extremă.

Eurogroup for Animals solicită interzicerea la nivelul UE a încrucișării extreme, o interdicție de proprietate, precum și o interdicție asupra utilizării raselor cu caracteristici extreme în media și în expoziții și competiții.