O nouă acțiune de succes pentru sterilizarea animalelor de companie!

Asociația Free Amely 2007 din Lugoj a sterilizat 120 de animale de companie, în mod gratuit!

Potrivit medicilor veterinari, sterilizarea este îndepărtarea chirurgicală a organelor reproducătoare la masculi (testicole) şi femele (ovare şi uter) având ca scop controlul populaţiei, beneficii medicale, controlul bolilor transmise genetic sau modificărilor comportamentale.

Citește și:

Însă, acolo unde autoritățile nu interviu, asociațiile pentru protecția animalelor își asumă misiunea de a le proteja. Așa a fost și cazul asociației „Free Amely 2007” din Lugoj, care a demarat o campanie gratuită de sterilizare/castrare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân. Sub sprijinul sponsorului Eduxanima și în parteneriat cu PeTa Germania, asociația condusă de Elena Balaj a realizat o serie de operații la sediul asociației dintre satele Tapia și Măguri, sub îndrumarea dr. Darius Terheș și ajutorul unor voluntare dedicate în lupta cu protejarea animalelor: Antonella Fantinato, studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, și Elena Nicolescu, din Tapia, elevă în clasa a XII-a la Liceul Coriolan Brediceanu din Lugoj.

Citește și:

După cum a anunțat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”, în cadrul acestei campanii au fost castrate/sterilizate 120 de animale, din care 44 de câini (27 femele și 17 masculi) și 76 de pisici (56 femele și 20 masculi).

Sterilizarea animalelor de companie a fost un real succes, iar astfel, un număr impresionant de animale vor beneficia de cele amintite mai sus.