Sari la conținut
Home » O nouă acțiune de succes pentru sterilizarea animalelor de companie!

O nouă acțiune de succes pentru sterilizarea animalelor de companie!

O nouă acțiune de succes pentru sterilizarea animalelor de companie!

Asociația Free Amely 2007 din Lugoj a sterilizat 120 de animale de companie, în mod gratuit!

Potrivit medicilor veterinari, sterilizarea este îndepărtarea chirurgicală a organelor reproducătoare la masculi (testicole) şi femele (ovare şi uter) având ca scop controlul populaţiei, beneficii medicale, controlul bolilor transmise genetic sau modificărilor comportamentale.

Însă, acolo unde autoritățile nu interviu, asociațiile pentru protecția animalelor își asumă misiunea de a le proteja. Așa a fost și cazul asociației „Free Amely 2007” din Lugoj, care a demarat o campanie gratuită de sterilizare/castrare a câinilor și pisicilor cu și fără stăpân. Sub sprijinul sponsorului Eduxanima și în parteneriat cu PeTa Germania, asociația condusă de Elena Balaj a realizat o serie de operații la sediul asociației dintre satele Tapia și Măguri, sub îndrumarea dr. Darius Terheș și ajutorul unor voluntare dedicate în lupta cu protejarea animalelor: Antonella Fantinato, studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara, și Elena Nicolescu, din Tapia, elevă în clasa a XII-a la Liceul Coriolan Brediceanu din Lugoj.

După cum a anunțat Elena Balaj, președinta Asociației „Free Amely 2007”, în cadrul acestei campanii au fost castrate/sterilizate 120 de animale, din care 44 de câini (27 femele și 17 masculi) și 76 de pisici (56 femele și 20 masculi).

Sterilizarea animalelor de companie a fost un real succes, iar astfel, un număr impresionant de animale vor beneficia de cele amintite mai sus.