De 817 Vizualizari

O galerie foto IMPRESIONANTA! A avut nevoie de 6 ani, 720.000 de incercari si 4.200 de ore de munca pentru a surprinde cel mai frumos plonjon al unui pescarus albastru!

Lan McFadyen este un fotograf pasionat de fauna salbatica. El sustine ca a avut nevoie de 6 ani si mii de incercari pentru a surprinde un plonjon perfect al pescarusului albastru, in apele reci din Scotia. Dupa socoteala sa, a avut nevoie de 4.200 de ore de munca si 720.000 de cadre pentru a realiza aceste minunate fotografii. „Faceam peste 600 de fotografii intr-o singura sesiune, doar in ideea ca una va surprinde aceste magnifice pasari in desele lor incursiuni in lumea acvatica in cautarea de hrana. Imi amintesc cum bunicul meu ma ducea sa vad cuiburile acestor pasari si imi amintesc cat de mult imi placeau in copilarie. Asa ca atunci cand m-am apucat de fotografie mi-am propus sa le fotografiez cat de mult pot pentru ca si lumea sa le vada, cum le vad eu”, a declarat McFadyen pentru cotidianul The Herald Scotia, preluat apoi de Bored Panda.

Pescarusul albastru este o pasare care traieste pe malul apelor curgatoare repezi sau a celor statatoare cu apa clara unde traiesc pesti. Hrana principala sunt pestii mici, insectele acvatice, larvele acestora dar si crustaceii mici si mormolocii. In ultimul timp, efectivul de pasari s-a refacut dupa o perioada in care aceasta pasare era o specie periclitata.

Va invitam sa admirati cateva dintre fotografiile spectaculoase, dar si pe accea in care a fost suprins plonjonul perfect al pasarii..

pesc1

pesc2

pesc3

pesc5

pesc6

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X