Sari la conținut
Home » O fotografie cat un milion de cuvinte! Hachiko suprins in asteptarea stapanului care nu a mai coborat niciodata in Gara Shibuya!

O fotografie cat un milion de cuvinte! Hachiko suprins in asteptarea stapanului care nu a mai coborat niciodata in Gara Shibuya!

Toata lumea il cunoaste pe Hachiko, iar in cazul in care a ramas vreun nestiutor – ei bine, el este cainele iubit de toata planeta, pentru loaialitatea sa fata de OM!Recent, a aparut o fotografie a faimosului Hachiko, de prin anul 1934, cainele fiind surprins in apropierea Garii Shibuya, unde-si astepta stapanul, care se intorcea acasa, de la munca, pe aceeasi ruta, de fiecare data. Numai ca, la momentul fotografierii, stapanul lui deja murise si nu a mai coborat niciodata in statia in care Hachiko il astepta. Cu toate acestea, cainele a ramas sa-l astepte pe omul lui, zi de zi, in acelasi loc, si la aceeasi ora, timp de 9 ani!hachiko2Povestea lui Hachiko a emotionat o intreaga lume. La inceput, japonezii mergeau in statia Shibuya pentru a a-l intalni cu Hachiko si pentru a-i da de mancare. Apoi, povestea a ajuns chiar si la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere in rolul principal.Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost gasit mort pe o strada din Shibuya. Fotografia de mai jos, ultima cu Hachiko, il arata pe acesta inconjurat de prietenii fostului sau stapan.Hachiko_funeralFotografia gasita acum a fost facuta de Isamu Yamamoto, care trecea si el, zilnic, prin locul in care statea Hachiko, asteptandu-si stapanul. Familia Yamamoto a gasit fotografia in timp ce curata fosta locuita a lui Isamu, dupa ce si acesta a murit. Este, cu siguranta, o fotografie UNICA si surprinde atat de bine starea lui Hachiko in asteptarea stapanului sau!Pentru ca povestea cainelui a devenit practic o legenda, si nu numai locala, in cinstea cainelui a fost ridicata o statuie de comemorare a loialitatii acestuia, amplasata chiar langa statia Shibuya. hachiko3„Hachiko a fost o priveliste familiara celor care traiesc langa gara Shibuya. Si sper ca fotografia tatalui meu sa fie pastrata cu multa grija”, afirma fiica lui Yamamoto, Yoko Imamura.https://www.youtube.com/watch?v=Hk5aiAsTJS0