De 9170 Vizualizari

O fotografie cat un milion de cuvinte! Hachiko suprins in asteptarea stapanului care nu a mai coborat niciodata in Gara Shibuya!

Toata lumea il cunoaste pe Hachiko, iar in cazul in care a ramas vreun nestiutor – ei bine, el este cainele iubit de toata planeta, pentru loaialitatea sa fata de OM!

Recent, a aparut o fotografie a faimosului Hachiko, de prin anul 1934, cainele fiind surprins in apropierea Garii Shibuya, unde-si astepta stapanul, care se intorcea acasa, de la munca, pe aceeasi ruta, de fiecare data. Numai ca, la momentul fotografierii, stapanul lui deja murise si nu a mai coborat niciodata in statia in care Hachiko il astepta. Cu toate acestea, cainele a ramas sa-l astepte pe omul lui, zi de zi, in acelasi loc, si la aceeasi ora, timp de 9 ani!

hachiko2

Povestea lui Hachiko a emotionat o intreaga lume. La inceput, japonezii mergeau in statia Shibuya pentru a a-l intalni cu Hachiko si pentru a-i da de mancare. Apoi, povestea a ajuns chiar si la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere in rolul principal.

Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost gasit mort pe o strada din Shibuya. Fotografia de mai jos, ultima cu Hachiko, il arata pe acesta inconjurat de prietenii fostului sau stapan.

Hachiko_funeral

Fotografia gasita acum a fost facuta de Isamu Yamamoto, care trecea si el, zilnic, prin locul in care statea Hachiko, asteptandu-si stapanul. Familia Yamamoto a gasit fotografia in timp ce curata fosta locuita a lui Isamu, dupa ce si acesta a murit. Este, cu siguranta, o fotografie UNICA si surprinde atat de bine starea lui Hachiko in asteptarea stapanului sau!

Pentru ca povestea cainelui a devenit practic o legenda, si nu numai locala, in cinstea cainelui a fost ridicata o statuie de comemorare a loialitatii acestuia, amplasata chiar langa statia Shibuya.


hachiko3

„Hachiko a fost o priveliste familiara celor care traiesc langa gara Shibuya. Si sper ca fotografia tatalui meu sa fie pastrata cu multa grija”, afirma fiica lui Yamamoto, Yoko Imamura.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X