Sari la conținut
Home » O dronă a găsit un câine orb dispărut timp de 3 zile

O dronă a găsit un câine orb dispărut timp de 3 zile

Cel mai frumos câine din lume este tătic

O dronă a găsit un câine. Un labrador retriever senior care a dispărut timp de trei zile este în sfârșit acasă, alături de familia sa. O dronă a fost în cele din urmă cea care a găsit și a adus înapoi câinele orb dispărut.

O dronă a găsit un câine: Câinele orb dispărut a fost localizat de o dronă

O dronă a găsit un câine: Câine care mănâncă
O dronă a găsit un câine: Câine care mănâncă buline dintr-un bol

Potrivit FOX News, un labrador în vârstă de 11 ani, pe nume Molly, a dispărut de acasă, în Marea Britanie. Familia câinelui a chemat o echipă de căutare și salvare pentru a o ajuta să o găsească pe cățelușă. Drone to Home, o organizație caritabilă din Marea Britanie fondată în 2019, a oferit asistență. Organizația este specializată în reunirea animalelor de companie dispărute cu familiile lor. Le-a luat doar două ore pentru a o localiza pe Molly.

„În doar două ore de la apel, echipa a reușit să o localizeze pe Molly în Tissington, Derbyshire”, a declarat serviciul de știri britanic SWNS.

Apoi, echipa de căutare și salvare a facilitat o reuniune pentru Molly și părintele ei.

„Nu mă emoționez prea des, dar Labradorul mi-a adus o lacrimă, trebuie să recunosc. Mă bucur foarte mult pentru proprietari să îi văd bucuroși”, a declarat Phil James, directorul executiv al Drone to Home.

Potrivit lui James, Drone to Home a început ca o operațiune individuală pe care James a finanțat-o. El a înregistrat-o oficial ca organizație de caritate la 29 aprilie 2022. De atunci, organizația a adus 2.487 de câini, nouă vaci, trei ponei, un emu și un sconcs înapoi la părinții lor.

Sute de voluntari ajută ca aceste reuniuni să se întâmple, fie prin căutări la sol, fie cu ajutorul dronelor.

„Cu toții iubim ceea ce facem și avem cea mai bună slujbă din lume”, a spus James, potrivit dogtime.

Cum ajută dronele să aducă acasă animalele de companie dispărute

Dronele joacă un rol vital în reunirea câinilor dispăruți cu părinții lor. Aceste vehicule aeriene fără pilot sunt echipate cu camere de înaltă rezoluție și tehnologie de imagistică termică. Aceste calități le fac foarte eficiente în localizarea animalelor de companie pierdute. Ele sunt deosebit de eficiente în terenuri dificile sau în zone dens împădurite. Dronele reduc semnificativ timpul de căutare, acoperind rapid și eficient zone mari.