Sari la conținut
Home » O clinică din Galați are un terapeut cu totul special! Indianul, motanul care ajută animalele în suferință

O clinică din Galați are un terapeut cu totul special! Indianul, motanul care ajută animalele în suferință

O clinică din Galați are un terapeut cu totul special! Indianul, motanul care ajută animalele în suferință.

Spitalul Animalelor Orfane din Galați, locul unui tratament special!

Un motan terapeut a impresionat pe toată lumea, asta după ce și-a transformat adăpostul, mai exact Spitalul Animalelor Orfane din Galați, într-o activitate de ajutorare a animalelor aflate în suferință.

Botezat „Indianul”, motanul a fost salvat în urmă cu câţiva ani de pe platforma Combinatului Siderurgic, companie care are patroni din India de aproape două decenii. 

Personalul medical spune că Indianul este singurul animal care nu va fi dat spre adopţie, întrucât e considerat un membru al familiei, iar drept răsplată, motanul a decis să participe activ la munca din interiorul clinicii, devenind un „om” de bază.

Personalul medical a avut parte de o surpriză uriaşă: a observat că motanul se apropie de toate animalele care ajung cu probleme la spital.

De când este la clinică, Indianul a devenit din pacient terapeut, iar acum este locatar permanent la Spitalul Animalelor Orfane.

„Ştim că torsul pisicilor este relaxant şi ne eliberează de stres. Acest motan reprezintă un factor pozitiv pentru toate animalele care ajung în clinică. Am observat că se ghemuieşte lângă ele, iar torsul lui calm le linisteşte şi le ajută să treacă mai uşor peste traume. Nu ştim exact ce le şopteşte, dar cu siguranţă este o terapie. Animăluţele se relaxează şi se simt mai bine în preajma lui”, dezvăluie Corina Grigore.

Potrivit informațiilor adevarul.ro, motanul a dormit zile întregi cu o oaie rănită, a stat alături de alte pisici bolnave, dar şi de câini accidentaţi, care au suferit diferite traume.

„Motanul terapeut ajută, practic, toate animalele care ajung la spital. Le strânge în jurul lui. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre pisoi şi o oaie, a fost ceva incredibil. Indianul a stat lângă ea, a dormit multe nopţi alături, până oiţa s-a făcut bine. Stătea lângă ea şi când îi făceam perfuzii. A fost minunat, iar acum oiţa este bine”, povesteşte Lilu Gal, asistent veterinar la Spitalul Animalelor Orfane.