1488 Vizualizari

O broasca testoasa aligator, aparuta in Rusia

Mult prea departe de habitatul sau american

O broască testoasă aligator (Macrochelys temminckii) a aparut pe malul fluviului Amur, in Rusia, departe de habitatul sau american, spre uimirea celor care au vazut-o, potrivit The Daily Mail si ABC, preluate de Agerpres.

Poza misterioasei creaturi a fost postata pe retelele de socializare de Anastasia Steshina, care a comentat ca exemplarul respectiv i-a amintit de un „dinozaur”.

Carapacea sa nu este neteda, ci prezintă mai multe „creste”, iar capul, gatul si coada sunt foarte mari. Este una dintre cele mai mari broaste testoase de apa dulce de pe planeta.

Este un mister de ce s-a indepartat atat de mult de casa, aparand in fluviul Amur, cand habitatul sau natural il reprezinta apele din sud-estul Americii. Se crede ca ar fi putut scapa de la vreo crescatorie din China situata la frontiera cu Rusia, potrivit ziarului britanic.

Anastasia Steshina a dat asigurari ca animalul a fost  „invitat sa intre din nou in apa”. Potrivit pescarilor locali, aceste reptile nu traiesc singure si, prin urmare, „mai sunt si alte broaste testoase aligator prin zona”, a relatat Anastasia Steshina.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X