Sari la conținut
Home » O alta crima revolta lumea iubitorilor de animale: a fost ucis la vanatoare cel mai mare elefant din ultimii 30 de ani!

O alta crima revolta lumea iubitorilor de animale: a fost ucis la vanatoare cel mai mare elefant din ultimii 30 de ani!

La trei luni de la moartea leului Cecil, apărătorii cauzei animale sunt, din nou, revoltati dupa un nou act de barbarie din Zimbabwe: un vanator german a platit 52.000 de euro ca sa poata ucide unul dintre cei mai mari elefanti din tara, relateaza, potrivit Agerpres, 7sur7.be.

Animalul a fost ucis pe 8 octombrie, in timpul unei vanatori private organizate in parcul national Gonarezhou din Zimbabwe. Vanatorul german a fost insotit de un ghid local care i-a aratat unde putea gasi acei elefanti foarte rari. Dupa uciderea elefantului a fost facuta o fotografie cu „trofeul” care a facut repede inconjurul lumii. Unii spun ca este cel mai mare elefant vazut de 30 de ani, potrivit The Telegraph.

„Elefanti atat de mari ca acesta trebuie sa apartina patrimoniului national si sa nu poata fi ucisi. In acest caz, nu am reusit sa protejam un animal magnific”, afirma pe Facebook, Anthony Kaschula, detinator al unei firme de safari din Gonarezhou.Se stiu putine lucruri despre acel elefant, care ar avea intre 40 si 60 de ani si care nu fusese vazut niciodata in Gonarezhou National Park. Se crede ca a fost importat din Africa de Sud. Coltii sai de fildes, care cantaresc 54 de kilograme, confirma faptul ca este un animal de marime exceptionala.”In ultimii ani au fost ucisi cinci sau sase elefanti cu fildesi foarte mari, dar niciodata atat de impresionanti ca acestia!”, spune Louis Mulle din cadrul Profesionnal Hunters&Guides Association din Zimbabwe. „Vanatorul si-a dat seama probabil dupa ce a tras ca era un animal foarte rar”, adauga el.Se pare ca vanatorul german a venit in Zimbabwe sa reuseasca un „Big Five”, adica sa ucida un elefant, un leopard, un leu, un bivol si un rinocer. Potrivit ghidului sau, aceste practici sunt absolut legale. „Clientul meu nu a facut nimic rau”, a spus el, citat de 7sur7.be.

Etichete: