Sari la conținut
Home » Nu ignora aceste lucruri atunci când călătorești cu animalul de companie

Nu ignora aceste lucruri atunci când călătorești cu animalul de companie

Vara bate la ușă și vacanța se aproprie rapid. Pentru posesorii de animale de companie care dorescă să îl ia în vacanță și pe simpaticul companion încep problemele. Însă, dacă e cât de cât ușor când mergi cu familia, pe cont propriu sau cu prietenii, e de două ori mai stresant atunci când dorești să iei și animalul de companie cu tine.

Ți-e oarecum să-l lași acasă cu altcineva deoarece îți va fi dor de el, dar devii și stresat la gândul că îl vei lua cu tine și va trebui să iei în considerare zeci de situații problematice. Totuși, în cazul în care ții prea mult la animăluțul tău pentru a te despărți fie și doar pentru câteva zile de el, ar fi bine să afli despre câteva ponturi de la veterinar, pentru o călătorie reușită.

Ponturi de la veterinar pentru a putea călători cu animalul tău de companie

Iată ce recomandă specialistul în îngrijirea animalelor atunci când mergi în călătorie cu prietenul necuvântător. Dacă te pregătești înainte de vacanță referitor la călătoria cu animalul de companie, atunci experiența va fi una pozitivă și nu vei avea parte de întâmplări neplăcute.

Confort oferit de o cușcă de călătorie

Veterinarul recomandă să-i pregătești câinelului sau pisicii tale o cușcă de călătorie pe măsurile lui în care acesta să aibă propriul spațiu în care să se simtă în siguranță. Este mai bine așa decât să umble nestingherit pe banchetă și să i se facă rău de mișcare sau să deranjeze pe cel care conduce și să îi distragă atenția de la drum.

Folosește un calmant pentru relaxarea animalului tău de companie

Indiferent cât de multe drumuri cu mașina a făcut sau cât de cuminte este la modul general, animalul de companie poate deveni anxios la drumuri mai lungi. Nerăbdarea și teama nu sunt specifice doar copiilor sau adulților. Ci se aplică și în cazul animalelor. Pe lângă hrănirea mai puțin consistentă decât de obicei pentru a preveni diareea sau răul de mașină, veterinarul mai recomandă și administrarea de calmante.

Actele necesare de călătorie te scapă de un stres inutil

Asigură-te că ai la tine toate actele necesare de călătorie ale animalului de companie
Dacă se merge într-o călătorie mai lungă, să zicem chiar în afara țării, vei avea nevoie de actele potrivite de trecere ale animăluțului. Certificatul de sănătate, pașaportul european, vaccinul împotriva rabiei și microcipul sunt considerente de care trebuie ținut cont din punct de vedere legal atunci când se iese din țară cu animalul de companie.