Nu-i voie!!! Top 10 alimente periculoase pentru cățeiCalitatea vieții animalelor de companie depinde în mod direct de produssele pe care stăpânii le dau prietenilor necuvântători. Desigur, multe alimentele sunt într-o anumită măsură sănătoase, însă unele dintre ele, punctate mai jos, sunt interzise cu desăvârșire din alimentația animalelor.

De evitat in alimentatia cainelui :

„1. Avocado. Contine toxina persina. Efectele produse de aceasta toxina sunt: voma, diaree, ritm cardiac neregulat.

2. Oase. In special, cele de pui. Ele se fragmenteaza in aschii si pot produce rani anfractuoase si obstructii ale aparatului digestiv.

3. Ciocolata, cacao, cafea si ceai. In acestea intalnim teobromina, care este o substanta cristalina cu un efect excitant asupra sistemului nervos. Ciocolata neagra (dark) este cea mai bogata in teobromina. Teobromina este otravitoare pentru caini, iar ca efecte enumeram: greata, voma, diaree, tremur muscular, ritm cardiac neregulat.

4. Struguri si stafide. Toxicitatea acestora conduce la: voma, diaree, anurie, insuficienta renala acuta.

5. Nuci de macadamia. Efectele consumului: slabiciune, dificultati locomotorii, tremur, hipertermie, voma, depresie.

6. Aluat de paine. Pregatit cu drojdie, aluatul de paine reprezinta un adevarat hazard culinar pentru cainele dvs. Efectele sunt si ele bombastice: voma, distensie abdominala (plus compromiterea vasculara si respiratorie), depresie, ataxie, acidoza metabolica.

7. Xylitol. Un indulcitor intalnit in bomboane si gume de mestecat, are efecte profunde atunci cand este ingerat de catre caini. Are efecte rapide asupra insulinei, producand o severa hipoglicemie. Amintim aici un alt efect sever, si anume insuficienta hepatica.

8. Ceapa si usturoi. Efecte: voma, diaree, letargie, anemie hemolitica, ritm cardiac neregulat.

9. Alcool. Are efecte severe asupra sistemului nervos. Apar hipotermia, palpitatiile si crizele respiratorii. Atentie de asemenea, si la hamei.

10. Caise, piersici si prune. Aveti grija mare la samburii acestora! Contin cianura. Ca efecte, precizam: greata, varsaturile, obstructiile intestinale si inflamarea intestinului”, potrivit magavet.ro.

 

 

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da