Din cuprinsul articolului

„Coada cetelusei mele a chelit. C u probleme dermatologice ma confrunt de ceva timp, dar acum asa se prezinta. Nu pot ajunge la doctor cu ea si la ora actuala, din pacate , nu ma pot lipsi de banii necesari pt a aduce un veterinar acasa. Ce sa fac?”

Raspunsul veterinarului:

Buna ziua,

Nimic nu se rezolva simplu, atunci cand nu exista posibilitatea de a va deplasa pentru analize amanuntite sau atunci cand nu sunt bani. Dar exista o solutie – care insa nu va  garantez ca va avea cel mai bun efect, dar e ideal sa incercati macar aceasta varianta.
V-as recomanda in primul rand un sampon cu clorhexidina ( este ceva mai scump – pretul porneste de la 30 de lei ), cu care sa spalati catelusa local de 3 ori pe saptamana.  Apoi, aveti nevoie de Flocinolon sau Triderm de la farmacia umana. Masati zona in fiecare seara. Nu lasati cainele sa se linga sau sa se stearga. Si mai important este sa ii controlati eficient alimentatia:
Cainele trebuie sa manance de doua ori pe zi. Daca nu aveti bani pentru hrana hipoalergenica, puteti incerca o varianta mai ieftina, dar cum spuneam, nu asa eficienta. Puteti sa-i dati amestec de orez fiert cu morcov sau alte radacionoase si cu falca de vacuta fiarta (8-10 lei kg). EVITATI TOTAL CARNEA DE PASARE, PAINEA, MEZELURILE, RESTURILE DE MANCARE CU CONDIMENTE, SUPE CU VEGETA ETC.
La una dintre mese (preferabil cea de dimineata), adaugati in mancare o lingura de ulei de somon sau de masline.
In hrana animalului puneti doar un varf de cutit de sare, dar nu puneti alte condimente.