Sari la conținut
Home » Noul studiu cu privire la adevărata vârstă a câinilor! Cum putem calcula în ani umani

Noul studiu cu privire la adevărata vârstă a câinilor! Cum putem calcula în ani umani

  • de

Noul studiu cu privire la adevărata vârstă a câinilor! Cum putem calcula în ani umani.

Au apărut noi informații cu privire la vârsta câinilor!

Pentru iubitorii de animale, vârsta unui câine se calculează utilizând o singură idee centrală, mai exact, un an din viața unui câine ar însemna șapte ani în viața unui om. Se pare că acest lucru nu este în totalitate adevărat, în urma unor ample studii realizate de cercetători.

Acest calcul este însă unul foarte superficial, și nu respectă biologia canidelor. Toți câinii, indiferent de rasă, urmăresc o traiectorie de maturizare similară. Câinii se dezvoltă rapid în primul an de viață, atingând maturitatea sexuală în jurul vârstei de 10 luni. Asta înseamnă că un câine în vârstă de un an e mai degrabă comparabil cu un adolescent, nu cu un copil de șapte ani.

Potrivit evz.ro, în revista Frontiers in Veterinary Science, un manager de cercetare de la Universitatea din Nottingham, Dr. Naomi Harvey, a adus completări și îmbunătățiri în această privință. Conform noilor teorii, mulți pui ajung la vârsta adultă atunci când împlinesc doi ani.

Afirmația adesea rostită că un an de câine este echivalent cu șapte ani umani este falsă!

Studiul se bazează pe o serie de trăsături și caracteristici distincte, precum: trăsăturile cognitive și comportamentale ale câinelui, precum și de rasa sa. Un nou studiu relevă că un câine devine adolescent la doar șase luni, este un adult cu drepturi depline la vârsta de doi ani și este „senior” la aproximativ șapte ani.

“Câinii se maturizează mai repede decât noi”, spune dr. Harvey. „Mulți câini de un an au atins înălțimea maximă și majoritatea vor trece prin pubertate sau se vor apropia de sfârșitul ei, deci cu siguranță nu sunt echivalentul unui copil de șapte ani,” a declarat dr. Harvey.

Descoperirile sale arată că un câine de un an este un minor care tocmai termină pubertatea și este asemănător unui om în vârstă de 15 ani. Dar doar 12 luni mai târziu, la doi ani, câinii au ajuns la maturitate deplină, în același mod ca o persoană de 25 de ani.

Dr. Harvey a descoperit că câinii pot fi considerați că intră în rândul persoanelor în vârstă la șapte ani și sunt considerați geriatrice la vârsta de 12 ani. Se pare că, în ceea ce privește creierul unui câine, durata de dezvoltare ajunge până în jurul vârstei de 7 ani, după care atenția acestuia scade.

Câinii de companie trăiesc, în medie, până la vârsta de 12 ani, dar acest lucru variază în funcție de rasă:

„Dar, deși corpurile lor pot fi afectate de probleme de sănătate când sunt încă tineri, nu există dovezi că rasele cu viață mai scurtă îmbătrânesc în adevăratul sens al cuvântului, deoarece comportamentale par să urmeze aceeași traiectorie ca și ceilalți câini” A spus dr. Harvey. “Cu alte cuvinte, unele rase de câini nu îmbătrânesc mai repede, pur și simplu mor mai tinere.”