Sari la conținut
Home » Nasul este un organ senzorial vital pentru câini. De ce este umed năsucul câinelui?

Nasul este un organ senzorial vital pentru câini. De ce este umed năsucul câinelui?

De ce să nu trezești câinele când doarme sursă foto: doctorulzilei.ro

Nasul este un organ senzorial vital pentru câini, furnizând o cantitate incredibilă de informații despre mediul înconjurător în special (dar nu numai) mirosurile!

Noi luăm adesea nasul drept un lucru de la sine înțeles, dar nasul câinilor le acordă superputeri serioase și se întâmplă multe acolo.

Nasul este un organ senzorial vital pentru câini

Nasul este un organ senzorial vital pentru câini. Majoritatea câinilor au nasul rece și umed, dar de ce se întâmplă acest lucru? Majoritatea câinilor au nasul umed din cauza transpirației, mucusului și a lingerii.

Cele mai multe nasuri de câine sunt umede și reci, de cele mai multe ori. Cu toate acestea, la fel ca și câinii în general, ele variază foarte mult de la individ la individ și de la un moment la altul.

O veche zicală ne sfătuia că un nas umed este sănătos, iar un nas uscat înseamnă că acel câine este bolnav. Acest lucru nu este adevărat și tot ce trebuie să știți este ceea ce este normal pentru câinele dumneavoastră.

Unii câini au în mod natural nasul umed

Unii câini au în mod natural nasul umed, în timp ce alții au în mod natural nasul mai uscat. Mulți câini, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc, au nasul uscat și uneori ușor aspră sau cu cruste, după o viață întreagă de adulmecat din greu.

De obicei, acest lucru nu este nimic îngrijorător, deși dacă sunteți îngrijorat de orice roșeață sau durere, atunci merită să vă adresați medicului veterinar.

Senzația specifică a nasului va varia în funcție de o mulțime de factori. Cum ar fi exercițiile fizice, ora din zi, temperatura, hidratarea și umiditatea.

De asemenea, câinii își ling foarte mult nasul și acest lucru poate schimba și el lucrurile! Toate aceste variabile sunt absolut normale. De exemplu, nasul se poate usca după somn sau atunci când câinele este relaxat. Alternativ, nasul poate fi mai umed după exerciții fizice grele.

Nasurile umede normale ar trebui să fie acoperite de un strat ușor de mucus subțire și transparent. Din nou, merită să observați ce este normal pentru câinele dumneavoastră, conform petkeen.com.