Sari la conținut
Home » Muzee despre pisici. Unde se găsesc?

Muzee despre pisici. Unde se găsesc?

Muzee despre pisici. sursă foto: days of The year

Muzee despre pisici. Micile feline au un loc special în inimile iubitorilor de animale din întreaga lume. În fapt, există chiar locuri dedicate lor, unde sunt înălțate la rang de adevărate vedete, mai mult decât regii sau reginele.

Aceste spații devin adevărate temple ale iubitorilor de pisici, unde aceste animale sunt venerate și apreciate așa cum merită.

Muzee despre pisici

Cel mai evident motiv este pasiunea oamenilor pentru pisici. Pisicile sunt animale de companie extrem de populare și iubite în întreaga lume. Există o comunitate mare de iubitori de pisici care sunt interesați să afle mai multe despre aceste animale și să-și împărtășească pasiunea cu alții.

Pisicile au o prezență semnificativă în cultura umană din întreaga lume. De-a lungul istoriei, ele au fost subiectul poveștilor, artei, mitologiei și au influențat modul în care oamenii percep animalele. Muzeele dedicat pisicilor explorează această diversitate culturală.

Muzeele pot juca un rol important în educația oamenilor despre pisici, includând aspecte precum istoria, comportamentul și necesitățile acestor animale. Ele pot promova, de asemenea, conștientizarea cu privire la problemele legate de bunăstarea animalelor și protecția pisicilor străzii.

Muzee despre pisici.
Muzee despre pisici. Sursa foto: historia.com

Minsk, Belarus: Pasiunea pentru mâțe se reflectă în artă și caritate

Muzeul din Minsk trebuie să fie o destinație obligatorie pentru toți cei pasionați de micile felide. Aici, veți descoperi opere de artă variate, toate având la bază figura pisicilor. De asemenea, muzeul găzduiește cărți inedite despre aceste animale. Cei mai creativi vizitatori pot contribui la patrimoniul muzeului prin creații proprii.

În plus, locul vă oferă o oază de relaxare, unde vă puteți bucura de ceai sau cafea într-o atmosferă tematică. Dar cea mai dulce surpriză este să vă treziți înconjurat de mici felide salvate de pe străzi de personalul muzeului, deoarece instituția dă spre adopție pisicile fără stăpân pe care le găzduiește și susține organizațiile de protecție a animalelor cu o parte din veniturile sale.

Amsterdam, Olanda: Un muzeu într-o casă veche și câteva pisici de companie

Muzeul Katten Kabinet din Amsterdam se află într-o clădire restaurată din secolul al XV-lea și este o destinație perfectă pentru iubitorii de artă și de pisici. Aici puteți admira tablouri celebre, inclusiv lucrări de artă semnate Picasso și Rembrandt, toate cu tema felinelor.

De asemenea, muzeul găzduiește litografii, fotografii și manuscrise care atestă contribuția pisicilor la artă și cultură. Acest loc adăpostește și câțiva locatari pașnici, gata să primească atenție și mângâieri.

Cincinnati, Ohio: Călătorie în lumea amuletelor japoneze norocoase

Pentru cei pasionați de cultura asiatică și iubitorii de pisici, Maneki Neko, un muzeu dedicat felinelor aducătoare de noroc și prosperitate, este o opțiune excelentă. Aici veți găsi peste 1.000 de piese japoneze și statuete colecționate pe parcursul a peste un deceniu de proprietara muzeului.

Fiecare creație din galeria mică este unică prin culorile și stilul său și atrage colecționarii de talismane. Aceste exponate, considerate amulete în cultura japoneză, sunt confecționate din ceramică sau porțelan și prezintă caracteristicul gest al lăbuței din față ridicată.

Sylva, Carolina de Nord: Un muzeu imens pentru pasionații de pisici

Muzeul American al Casei Pisicilor din Sylva, Carolina de Nord, găzduiește o impresionantă colecție de peste 10.000 de exponate adunate de-a lungul a peste 30 de ani. Această colecție cuprinzătoare include jucării vintage, obiecte rare precum o amuletă egipteană veche de trei milenii, și multe altele.

Proprietarii muzeului iubesc atât de mult pisicile, încât au înființat chiar un adăpost pentru patrupedele fără stăpân în apropiere. Acest loc este un adevărat paradis pentru iubitorii de pisici și pasionații de obiecte legate de ele.

Kuching, Malaezia: Orașul dedicat felinelor

Situat pe insula Borneo din Malaezia, orașul Kuching poartă un nume care înseamnă „pisică” în limba locală, și acest lucru se reflectă în întreaga sa cultură. Statuile impresionante ale pisicilor domină orașul, există chiar și un post de radio care poartă numele acestor animale și orașul a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare festival de film cu oameni costumați în pisici.

Orașul găzduiește și un muzeu impresionant, cu patru galerii care adăpostesc sute de opere de artă ce prezintă adorabilele feline, de la fotografii și ilustrații până la o mumie egipteană, de pisică, desigur.

Sankt Petersburg, Rusia: Pisicile păzitoare ale muzeului Ermitaj

Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia, este un loc cu o istorie impresionantă și o colecție de artă valoroasă. Cu toate acestea, poate că nu toată lumea știe că pisicile au avut un rol important în protejarea operelor de artă împotriva rozătoarelor.

Aceste „pisici de palat,” cum au fost numite, au devenit rezidenți permanenți ai muzeului și au grijă să mențină sălile impunătoare curate de orice urmă de rozătoare. Având îngrijitori specializați, aceste pisici au devenit parte integrantă a echipei de paznici a muzeului și se bucură de tot confortul și atenția cuvenite, conform clickpentrufemei.ro.