Sari la conținut
Home » Motivul pentru care strănută câinii! Îngrijorare sau întâmplare obișnuită?

Motivul pentru care strănută câinii! Îngrijorare sau întâmplare obișnuită?

  • de
câinii

Motivul pentru care strănută câinii! Îngrijorare sau întâmplare obișnuită?

Strănutul poate fi periculos pentru câinii noștri?

În majoritatea cazurilor, câinele tău poate strănuta în urma pătrunderii unui iritant în căile respiratorii superioare, iar strănutul reprezintă modalitatea cea mai ușoară prin care acesta elimină iritantul, exact ca în cazul oamenilor. Spre deosebire de oameni însă, atunci când strănutul poate prevesti o răceală, în situația câinilor, pot exista mai multe motive.

Orice câine poate prezenta aceste simptome, indiferent de vârstă sau rasă. În cazul câinilor tineri cele mai comune cauze ale apariției strănutului sunt infecțiile la nivelul căilor respiratorii, existența unor malformații congenitale la nivelul palatului moale sau infecții bronhiale.

Există o mulțime de motive pentru care câinele tău strănută. Ar putea fi un iritant în nas, cum ar fi praful, produsele de uz casnic, parfumurile sau chiar polenul. 
Dacă câinele tău strănută mult, poate fi o reacție la ceva din atmosferă.
Câinii strănută când se joacă pentru a semnala că comportamentul lor este doar joc și că se distrează. Strănutatul atunci când se joacă este deosebit de frecvent la rasele mici, dar mulți câini o fac.
Cu toate acestea, dacă animalul strănută regulat, ar putea fi o infecție nazală. În general, câinii care au infecții ale tractului respirator superior sunt mai predispuși să tusească decât să strănute, dar merită totuși să consultați medicul veterinar dacă simptomele persistă.
În cazuri rare, strănutul persistent la câini poate fi, de asemenea, cauzat de acarieni. Acarienii nazali sunt incredibil de iritanți pentru câini și pot provoca sângerări nazale si exces de mucus din nasul câinelui tău.