Sari la conținut
Home » Motivele pentru care pisica te linge pe mână

Motivele pentru care pisica te linge pe mână

Pisica cu limba scoasa

Motivele pentru care pisica te linge pe mână reprezintă gesturi care poate să pară surprinzătoare pentru un stăpân.

Pisicile sunt considerate animale mai puțin afectuoase decât câinii. Cu toate acestea, ele știu să își exprime dragostea față de stăpânii lor prin diferite gesturi cum ar fi linsul, torsul sau statul foarte aproape de ei.

Te-ai întrebat vreodată de ce pisica vine la tine și te linge pe mână?

Pisica in pat care casca. Sursa foto: Unsplash

Motive pentru care pisica vine la tine și te linge pe mână

Unul dintre cele mai comune gesturi ale acestor animale este să își lingă stăpânul pe mână. Felinele fac, uneori, anumite gesturi care pot să pară surprinzătoare pentru stăpânii lor. În spatele fiecărui comportament al pisicilor se ascunde însă o explicație.

Stabilește o conexiune cu tine

Atunci când pisica ajunge pentru prima dată într-o casă, trebuie să se familiarizeze cu spațiul și cu oamenii care locuiesc în el. Ea te linge pe mână pentru a se obișnui cu mirosul tău și pentru a stabili o legătură cu tine, la nivel chimic. De asemenea, o face să se simtă în siguranță.

Pisica dorește să-și arate afecțiunea

Pisica dorește să-și arate afecțiunea așa cum aceasta își arăta afecțiunea față de puii ei. Pisica își linge puiul și pentru a-l curăța.

Prin lingerea mâinii pisica își arată afecțiunea, este felul ei de a-și arăta iubirea, mai ales dacă este însoțit de tors.

Pentru a-și marca teritoriul

Felinele sunt animale teritoriale, cu simțurile extrem de bine dezvoltate. Atunci când te linge pe mână, preia mirosul tău, dar îți lasă și mirosul specific al salivei ei. În acest fel, alte pisici nu se vor apropia de tine, pentru că vor simți imediat că ”aparții” altei feline.

Un motiv ar putea să-i placă gustul ușor sărat al pielii

Animalelor le place gustul ușor sărat, din acest motiv ne ling uneori pe mâini. Pielea noastră secretă, pe lângă sebum și transpirație, anumite substanțe chimice pe care noi nu le percepem, dar pisica da.

Trage un semnal de alarmă

Pisica te poate linge pe mână și atunci când vrea să te avertizeze. Acest gest este însoțit de semne specifice, iar felina nu este fericită, ci mai degrabă speriată. Dacă are pupilele dilatate, este agitată, iar urechile sunt orientate în jos, este posibil ca pisica să se pregătească să atace. În cazul în care apare și un mieunat ciudat, este posibil ca următorul pas să fie o mușcătură.