De 1645 Vizualizari

SUMĂ FABULOASĂ, moștenire pentru Grădina Zoologică din Köln

Zoo Köln va fi mai bogată cu 22 milioane de euro

O femeie din Statele Unite, care a fugit din Germania cu soţul ei evreu în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, va lăsa moştenire Grădinii Zoologice din Köln, după moartea ei, suma de 22 de milioane de dolari, a anunţat vineri presa germană, potrivit Agerpres.

Elizabeth Reichert, în vârstă de 93 de ani, a declarat pentru cotidianul regional Kölner Stadt-Anzeiger că banii ei „vor fi bine plasaţi”.

„Atunci când te gândeşti unde vrei să îţi laşi banii, amintirile joacă un rol important”, a adăugat Elizabeth Reichert, care a fugit din Köln şi a ajuns în Israel, înainte de a se muta în Statele Unite după 1945. Ea locuieşte în prezent în apropiere de Philadelphia. „Însă n-am uitat niciodată oraşul Köln”, a adăugat ea.

Soţul ei, Arnulf Reichert, un evreu din Köln, a fost nevoit să trăiască mult timp într-o ascunzătoare pentru a scăpa de nazişti, înainte de a lua drumul exilului alături de soţia lui, pe care a cunoscut-o în 1944 în acelaşi oraş din landul Renania de Nord-Westfalia. Apoi, Arnuld Reichert a făcut avere în Statele Unite lucrând ca antreprenor, potrivit aceluiaşi cotidian german.

„Evident, aproape că am căzut de pe scaun”, a dezvăluit directorul grădinii zoologice, Christopher Landsberg, pentru DPA.

O fundaţie a fost deja înfiinţată pentru a administra viitoarea moştenire.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X