Sari la conținut
Home » Modalități prin care poți să susții sănătatea articulațiilor câinelui tău

Modalități prin care poți să susții sănătatea articulațiilor câinelui tău

Sănătatea articulațiilor câinelui trebuie să fie bună pentru ca acesta să fie activ, sănătos, jucăuș și fericit. Oamenii vorbesc adesea despre importanța îngrijirii articulațiilor la câini, în contextul în care patrupezii își folosesc articulațiile pentru tot ceea ce fac, de la cele mai scurte plimbări la cele mai lungi drumeții.

Astfel că este important să te focusezi pe sănătatea articulațiilor câinelui tău, iar acest articol te poate ajuta să aflii mai multe informații despre ce sunt articulațiile patrupedului, cum funcționează și ce fac. Pe de altă parte, află și cum să contribui la susținerea sănătății acestora.

Articulațiile sunt locul în care se întâlnesc două oase

Capetele oaselor sunt acoperite de cartilaj și înconjurate de lichid articular, ambele protejează oasele, reduc frecarea și asigură lubrifierea, astfel încât oasele să poată aluneca fără probleme una peste cealaltă. Oasele sunt conectate între ele cu un țesut elastic numit ligamente, iar tendoanele leagă oasele de mușchii din jur.

Osul coapsei este conectat la osul șoldului (și la alte articulații importante din corpul câinelui tău!)

Câinii au articulații la nivelul umerilor, coatelor, încheieturilor, șoldurilor, genunchilor și gleznelor. Articulațiile permit mișcarea; ori de câte ori câinele dumneavoastră merge, aleargă, se joacă sau participă la orice activitate, își folosește articulațiile.

Suplimentele pentru articulații pot fi utile în susținerea sistemului musculo-scheletic al câinelui dumneavoastră, care include sănătatea articulațiilor, cartilajelor, ligamentelor și oaselor.

Când ar trebui să începeți să îi dați câinelui dumneavoastră suplimente pentru articulații?

Un supliment articular canin va conține adesea vitamine și ingrediente specifice care susțin sistemul musculo-scheletic. Sistemul musculo-scheletic include:

Cartilajul

Articulații

Ligamentele

Tendoane

Lichidul articular

Oase

Câinii din toate categoriile, pui, câini de muncă, câini de rasă mare, câini de performanță, căței bătrâni și căței activi, pot beneficia de un mic sprijin suplimentar pentru a-i ajuta să rămână activi.

De multe ori, problemele articulare cu care se confruntă câinii sunt subtile, astfel că ajung să nu fie sesizate chiar și de către cei mai grijulii stăpâni de căței. Cu toate că observăm că patrupedul nu mai este atât de activ sau se mișcă mai greoi, de cele mai multe ori, asociem acest comportament cu îmbătrânirea, ceea ce este un lucru fals.

Nu lăsa ca semnalele clasice sau lipsa acestora sa iti deturneze atenția, întrucât este foarte probabil ca patrupedul tău (indiferent daca șchiopătează sau nu) să aibă probleme cu articulațiile, potrivit petmax.ro.

Soluții pentru durerile articulare

În urma controlului, dacă cățelului tău i s-a stabilit faptul că suferă de durerile articulare, este indicat să te asiguri că are o greutate adecvată, întrucât obezitatea este o problemă majoră la câini, iar o greutate peste limita normală pune presiune pe articulațiile patrupedului, ceea e va agrava semnele de artrită. Pierderea în greutate poate reduce semnificativ semnele asociate cu durerile articulare la mulți câini.

Durerile articulare pot fi, de asemenea, controlate prin utilizarea de medicamente antiinflamatoare. Aceste medicamente sunt disponibile pe bază de rețetă numai de la medicul veterinar si nu ar trebui sa fie utilizate in mod excesiv, deoarece pot avea efecte secundare sau pot masca probleme mai grave, conform petmax.ro.

Suplimentele pentru articulații reprezintă o altă soluție care este din ce în ce mai căutată în ultimul timp, ca alternativă la medicamentele pentru durere ce sunt eliberate doar pe bază de rețetă.