Sari la conținut
Home » Suplimentul alimentar bazat pe uleiul de somon. De ce este acesta atât de valoros pentru sănătatea patrupezilor și cum îl alegem pe cel corect pentru câinele nostru

Suplimentul alimentar bazat pe uleiul de somon. De ce este acesta atât de valoros pentru sănătatea patrupezilor și cum îl alegem pe cel corect pentru câinele nostru

Suplimentul alimentar bazat pe uleiul de somon pentru câini deschide calea către o nutriție sănătoasă a câinilor, mai ales că tot mai mulți stăpâni de animale de companie apelează la suplimentarea dietei patrupezilor în ultimii ani.

Acest lucru se datorează creșterii gradului de conștientizare al proprietarilor de câini, cât și a dezvoltării pieței legate de preparatele pentru sănătatea animalelor de companie.

Organismul unui câine este foarte sensibil și trebuie avut în vedere acest lucru, întrucât mici deficiențe în organismul unui câine pot provoca o avalanșă de consecințe și efecte negative asupra stării și sistemului imunitar al câinelui.

Astfel că, uleiul bazat pe somon pentru câini are capacitatea de a satisface anumite nevoi ale organismului patrupedului, fiind un lucru care are un aport esențial la sănătatea acestuia. Cu toate acestea, gama este imensă în pet shop! Dar nu vă face griji, noi venim în ajutorul vostru astfel încât să optați pentru uleiul potrivit câinelui dumneavoastră.

Aflați mai multe despre proprietățile uleiului și decideți singuri dacă și cum vreți să aveți grijă de sănătatea animalului dumneavoastră de companie!

Ce reprezintă suplimentele alimentare destinate câinelui dumneavoastră?

Suplimentele sunt preparate sau alimente care au ca scop îmbogățirea dietei și a hranei zilnice a câinelui dumneavoastră. În funcție de scopul și de orientarea lor, acestea oferă:

– vitamine

– microelemente și macroelemente

– grăsimi

– enzime

– proteine

Cele mai comune suplimente administrate câinilor includ de departe uleiul de pește, probioticele, piureul ca o plantă pentru câini, glucozamina și condroitina pentru a întări articulațiile și întregul sistem musculo-scheletic. Un magazin de animale bine aprovizionat oferă ulei de pește în diverse combinații:

– din somon de crescătorie

– Somon sălbatic de Atlantic

– Somon norvegian

– Ulei de Krill

– ulei de cod,

– pește mixt

Indiferent ce alegeți, fiți atenți la compoziție, astfel încât să fie de origine animală, deoarece câinilor le place oricum gustul și vor asimila cu plăcere majoritatea uleiurilor de mai sus. Compoziția acestui supliment nu trebuie să includă în mod cert niciun fel de ingredient de tip coloranți, conservanți sau aditivi din alte uleiuri – în special uleiuri vegetale.

Înainte de a decide să adăugați suplimente în hrana câinelui dumneavoastră, este esențial să vă examinați animalul și să vă consultați medicul veterinar. Numai atunci puteți verifica care sunt substanțele de care câinele dumneavoastră are deficit sau care sunt în exces.

Atât deficiența, cât și excesul pot avea consecințe fatale pentru sănătatea animalului dumneavoastră de companie. Consultarea cu medicul veterinar este deosebit de importantă dacă câinele dumneavoastră ia medicamente – suplimentele, chiar și cele pe bază de plante, pot afecta terapia utilizată.

De ce este atât de valoros uleiul natural de somon sălbatic în hrănirea câinelui?

Dintre tipurile de ulei menționate mai sus pentru câinele dumneavoastră, de departe cel mai valoros este cel din pește sălbatic. Un astfel de preparat are un conținut mai mic de metale grele în comparație cu cele provenite de la somonul de crescătorie.

Metalele grele se acumulează și se depun cu ușurință în țesuturile din corpul câinelui și pot provoca modificări canceroase și alte afecțiuni în viitor. Lipsa informațiilor privind originea peștelui de pe eticheta uleiului poate indica o calitate inferioară.

Amintiți-vă că somonul de crescătorie nu este neapărat rău! Cu toate acestea, ar trebui să verificați apoi pescăria din care a fost luat peștele și cantitatea de acizi omega din preparat. În ulei, conținutul de acizi grași nesaturați este împărțit în cantitatea de Omega 3 (cantitatea de EPA, adică acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic DHA) și Omega 6. Raportul dintre ei trebuie să fie de 1:1 sau cât mai aproape de această valoare.

Ce se obține prin îmbogățirea hranei pentru câini cu ulei de somon?

Hrana pentru câini de bună calitate ajută câinele să fie sănătos și să aibă o viață împlinită. Conținutul de acizi Omega este, de obicei, într-un raport deficitar de 20:1 în favoarea acizilor Omega 6. În această situație, sunt posibile boli ale sistemului circulator, leziuni canceroase și obezitate la animale. Un ulei de somon bun pentru câini ajută la îmbunătățirea acestui raport de acizi grași nesaturați valoroși în favoarea Omega 3.

Acizii grași nesaturați Omega au un efect pozitiv asupra:

– funcției cardiace

– întărirea sistemului imunitar al câinelui

– îmbunătățirea blănii și a pielii

– funcția creierului

– ajută la combaterea inflamațiilor din organism

– ajuta la tratarea bolilor de rinichi

Este recomandat să diversificați dieta câinelui cu ulei de somon?

Bineînțeles că este! Atâta timp cât medicul veterinar vă dă undă verde pentru a îmbogăți mâncarea câinelui dumneavoastră cu ulei de somon, acesta este o modalitate excelentă de a crește conținutul de acizi grași omega.

În plus, gustul uleiului poate foarte ușor să vă convingă animalul de companie să placă o anumită hrană pentru câini. Unii câini nu sunt mâncăcioși și aici uleiul pur poate veni în ajutor.

Cel mai important lucru este să alegi un ulei bun și bine ambalat! Uleiul este afectat de lumină și de aer, ceea ce îi scad proprietățile. Este posibil să întâlniți multe produse într-un magazin pentru animale de companie, dar alegeți uleiul în ambalaj opac și rezistent. Produsul nu trebuie să aibă acces la aer, de asemenea, este obligatoriu un capac etanș. O pompă este utilă pentru dozarea uleiului, dar astfel de uleiuri pot fi mai scumpe.

Cum trebuie administrat uleiul de somon?

Doza de ulei de somon depinde de compoziția sa, de doza recomandată de producător, de cantitatea de acizi grași esențiali din hrana câinelui și de decizia medicului veterinar. Dacă nu există informații privind dozajul, puteți contacta magazinul dumneavoastră de animale de companie, dar norma general acceptată este de a număra 100 – 150 mg de EPA și DHA pentru fiecare 4,5 kg din greutatea corporală a câinelui. Aceasta este doza zilnică de ulei care poate fi administrată pe zi.

Uleiul poate fi administrat ca atare sau amestecat cu mâncarea câinelui, ceea ce va încuraja și mai mult un câine mofturos să mănânce. Odată deschis, depozitați uleiul în frigider. De asemenea, îl puteți congela, dar nu într-o sticlă de sticlă.