Sari la conținut
Home » Mistreț blocat într-un canal colector după ce a speriat turiștii pe o plaja din CONSTANTA

Mistreț blocat într-un canal colector după ce a speriat turiștii pe o plaja din CONSTANTA

Un mistreț care, ieri dimineață, a fost văzut pe o plajă din nordul Constanței și care, ulterior, s-a plimbat printr-un cartier apropiat, a ramas blocat într-un canal de colectare ape menajere. aproximativ șase ore au încercat polițiștii, voluntarii de la Protecția Animalelor, specialiștii de la Delfinariu și angajații Regiei de Apă să îl scoată din canalizare dar, până la această oră, nu au reușit.
Mistrețul a fost zărit în jurul orei 8.30 pe o plajă din zona Faleza Nord a Constanței, trecând printre turiștii îngroziți. Martorii spun că, animalul a luat-o la fugă ajungând pe străduțele din cartierul Piața Chiliei, ieșind chiar pe bulevardul Mamaia. Autoritatile au pornit în căutarea animalului. Între timp, proprietarul unui imobil de pe strada Dobrogei a sunat la 112 anunțând că un porc mistreț i-a spart țiglele de pe casă după ce sărise de la etajul 1 al unei vile în construcție.

Porcul mistret, hăituit de oameni, a coborât în fugă la subsolul vilei intrând într-un canal colector de ape menajere, lăsat descoperit. S-a blocat astfel la 15-20 de metri de punctul de intrare. Timp de mai bine de șase ore s-a încercat scoaterea mistrețului, spune Ziadin Murat de la Protecția Animalelor. Cei de la Regia de Apă au venit cu un robot cu cameră de luat vederi, cu un furtun cu presiune mare, de la Delfinariu au adus o armă cu tranchilizante dar nu au folosit-o. Polițiștii au incercat să îl sperie chiar și cu petarde. Animalul  a rămas înțepenit. Operațiunile de salvare au încetat îm jurul orei 17.00, urmând să fie reluate mâine dimineață, spune Irina Oprea de la Regia Județeană de Apă Constanța, potrivit evz.ro.