De 6766 Vizualizari

Metode ŞOCANTE? Cel mai iubit DRESOR de CÂINI, acuzat de VIOLENŢĂ / VIDEO

Este un dresor de câini foarte cunoscut, iar celebritatea şi-a câştigat-o mai ales “cu ajutorul” vedetelor.

Şi nu numai: emisiunea sa de pe National Geographic are fani în întreaga lume. Din Los Angeles, New York şi până în Sydney, dresorul de câini Cesar Milan străbate lumea pentru a reabilita atât câinii, cât şi…stăpânii.

Ajunge în casele proprietarilor de câini

Împărtăşindu-şi formula de succes publicului, sub deviza “Exerciţiu, disciplină, afecţiune”. Celebrul dresor ajunge în casele proprietarilor de câini fără să aibă informaţii despre fiecare caz în parte şi reuşeşte să obţină transformări remarcabile ale comportamentului câinilor datorită metodei sale pe care o descrie chiar el drept “îmbinare a calmului cu fermitatea”.
Iată însă că tocmai metoda care l-a făcut celebru îi aduce necazuri lui Cezar, transformându-l în unul din cele mai controversate personaje de la Hollywood, în urma unei declaraţii făcute într-o emisiune tv. Cesar, dresorul de origine mexicană care, printre altele, primeşte de la vedetele americane sume consistente ca să le dreseze căţeii, a fost nu demult invitat la emisiunea moderată de Alan Titchmarsh. Prezentatorul l-a întrebat despre metodele sale de dresaj, care pot părea şocante, violente : Cesar loveşte animalele si chiar le aplica şocuri electrice. Conform Daily Mail, dresorul şi-a apărat metodele educative, pe care le consideră foarte eficiente, ţinând să precizeze: “Nu sunt brutal sau violent cu animalele. Misiunea mea este să salvez câinii abandonaţi şi să-i dresez, ca să poată fi adoptaţi”.

Tehnici mai dure

El spune că aplică tehnici mai dure numai cu câinii agresivi, care nu ar putea fi dresaţi în alt mod şi nu ar avea nicio şansă să fie primiţi într-o familie, ajungând astfel să fie eutanasiaţi. Cesar afirmă că metoda cea mai eficientă este zgarda electrică, însă aceasta trebuie folosită de stăpânul animalului doar după sfatul unui specialist. Daily Mail nota că printre clienţii celebri ai lui Milan se numără Scarlett Johansson, Oprah Winfrey şi Charlize Theron, iar noul statut de “personaj negativ” nu face altceva decât să îi aducă dresorului cu mii de fani în întreaga lume şi mai multă celebritate.

 

Un singur comentariu

  1. Exact ca la o operatie mai radicala…evaluezi dintre doua rele care varianta este cea mai putin rea si iti asigura succesul operatiei chiar daca suferinta ar fii mai mare . La dresaj citeodata se mai inpune si vreun ghiont mai dur…. acum ce ati prefera , un chiine omorit de autoritati dar ne atins in timpul dresajului care nu a avut rezultatul scontat, sau un chiine cara a luat-o putin pe circa , s-a dat pe brazda in timpul desarii si v-a trai mult si bine pina la adinci batrineti ? Exista o metoda de a induce refuzul hranei plasata in alte locuri decit in bolul de mincare sau data de strain , foarte eficace ca timp de invatare cit si ca durata …de fapt in 99% din cazuri ciinele nu refuza hrana din alte parti indiferen de cit de flamind este , pentru a prevenii eventualele otraviri si aceasta metoda este cu curent electric , citiva volti de curent alternativ , dar eficienti 100%. Vrei sa ai ciine si sa-ti traiasca atacurilor hotilor sau binevoitorilor de profesie…faci unele sacrificii necesare . ONG-urile pentru drepturile animalelor , de multe ori se fac de si ris cu pretentii stupide si ridicole cind unii membri ai lor abereaza cu succes.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X