Sari la conținut
Home » Metode simple și eficiente pentru dresarea câinelui! Cele mai importante comenzi pentru patruped

Metode simple și eficiente pentru dresarea câinelui! Cele mai importante comenzi pentru patruped

  • de
câine

Metode simple și eficiente pentru dresarea câinelui! Cele mai importante comenzi pentru patruped.

Află de ce este importantă dresarea câinelui!

Majoritatea oamenilor consideră întregul proces al dresajului doar un instrument prin care îți poți învăța câinele să execute anumite comenzi, însă procedura are o importanță mult mai mare. Pe lângă comenzile pe care patrupedul le poate învăța, cel mai important este consolidarea unei legături puternice cu animalul de companie.

Procesul de învățare este unul reciproc, în care stăpânul învață să îi înțeleagă comportamentul patrupedului, iar la rândul său patrupedul se bucură de atenție și dragoste.

Învățarea comenzilor de bază pentru comunicarea cu animalul de companie poate fi utilă în abordarea problemelor de comportament.

Cele mai ușoare și importante comenzi pentru câine sunt următoarele:

  1. comanda „stai”: această comandă va ajuta câinele să fie mai ușor de controlat. Poate fi utilă într-o serie de situații, cum ar fi acele momente în care îți dorești câinele să se oprească dintr-o anume activitate și să aștepte noile tale indicații.
  2. comanda „vino”: această comandă este extrem de utilă pentru acele momente în care pierdeți aderența la lesă sau câinele este liber într-un țarc pentru câini.
  3. comanda „șezi”: următoarea comandă este una dintre cele mai dificile comenzi de instruire a câinilor. Motivul pentru care câinele tău poate fi greu să stăpânească această comandă este că îi cere să se afle într-o postură supusă. Îți poți ajuta câinele păstrând antrenamentul pozitiv și relaxat, mai ales dacă câinele tău este fricos sau anxios. Rețineți, de asemenea, să vă lăudați întotdeauna câinele odată ce urmează cu succes porunca.
  4. comanda „stai”: învățarea câinelui dvs. să stea este una dintre cele mai de bază comenzi pentru câini. Un câine care cunoaște comanda „Stai” va fi mult mai liniștit și mai ușor de controlat decât câinii care nu sunt învățați această comandă simplă. În plus, comanda „Așează-te” vă pregătește câinele pentru comenzi mai dure, cum ar fi „Nu ai voie” și „Vino aici”.
  5. comanda „lasă”: această ultimă comandă vă poate ajuta să vă păstrați câinele în siguranță atunci când curiozitatea lui devine mai bună de el, cum ar fi acele momente în care miroase ceva interesant, dar posibil periculos la sol.

Recompensează-i reușitele și comportamentele pozitive!

Principiul de bază este că patrupedul va învăța un anume comportament, știind că va primi o recompensă, cum ar fi o jucărie sau o atenție specială.

  • Începe să îl ajuți să își învețe numele. Folosește orice moment pentru a vă juca, hrănește-l și mângâie-l și în curând își va recunoaște numele și va răspunde când este strigat. După ce își cunoaște numele, îl vei putea folosi pentru a comunica cu acesta și vei putea începe lecțiile de dresaj propriu-zise.
  • Ajută-l să se obișnuiască cu lesa și cu zgarda.

Dacă toate aceste sfaturi vi se par prea complicate, există mereu diverși profesioniști la care puteți apela, iar întregul proces va deveni unul extrem de ușor.

dresarea câinelui
dresarea câinelui