Sari la conținut
Home » Câinele tău mănâncă prea mult și prea repede? Cum să eviți un adevărat risc pentru sănătate

Câinele tău mănâncă prea mult și prea repede? Cum să eviți un adevărat risc pentru sănătate

  • de
câinele

Câinele tău mănâncă prea mult și prea repede? Cum să eviți un adevărat risc pentru sănătate.

Motivul pentru care câinele tău se grăbește atunci când vine vorba de mâncare!

Pentru mulți proprietari de câini, momentul în care își hrănesc animalele de companie poate provoca un anumit stres, provocat de rapiditatea și nerăbdarea cu care aceștia decid să mănânce. Potrivit medicilor veterinari, se pare că acest obicei este un risc pentru sănătate, în principal pentru sistemul digestiv, cât și riscul de sufocare. Mai mult, aerul excesiv pe care îl consumă în timp ce mănâncă rapid poate provoca balonare, ceea ce este foarte incomod.

Însă, acest obicei poate fi dat uitării, dacă se respectă o serie de sfaturi. Mai întâi, trebuie aflate câteva dintre aceste motive:

  1. hrana dezechilibrată și lipsită de diversitate: patrupedul se poate simți flămând după ce mănâncă.
  2. prezența altor animale în zonă: concurența cu alte animale de companie îi determină să mănânce mult mai repede, de frică să nu le fie furată mâncarea.
  3. program dezechilibrat de masă: lipsa orelor de masă regulate poate provoca anxietate la unii câini, deoarece nu sunt siguri când va fi următoarea lor masa.
câinele
câinele

Există mai multe modalități prin care vă puteți ajuta câinele să încetinească în timp ce mănâncă:

  1. Propriul loc în casă pentru a mânca. Încercați să puneți vasul într-o altă cameră care poate fi închisă cu o ușă și lăsați-l acolo până când va termina de mâncat.
  2. Încercați să alegeți ore fixe pentru a vă hrăni animalul. O rutină poate fi extrem de utilă în această problemă.
  3. Alimente de calitate superioară: trecerea la hrană sănătoasă pentru câini, echilibrată din punct de vedere nutrițional poate ajuta la asigurarea faptului că animalul de companie primește toți nutrienții necesari.

Sfaturile de mai sus ar trebui să prezinte un ajutor sigur pentru animalele de companie.