Sari la conținut
Home » Metodă inventivă a unui judecător de pedepsire a celor care comit abuzuri asupra animalelor!

Metodă inventivă a unui judecător de pedepsire a celor care comit abuzuri asupra animalelor!

Metodă inventivă a unui judecător de pedepsire a celor care comit abuzuri asupra animalelor!

Un judecător oferă pedepse similare cu fapta celor care comit abuzuri asupra animalelor!

Un judecător din Statele Unite ale Americii, pe numele său Cicconetti, iubitor declarat al animalelor de companie, a decis să schimbe puțin regulile în ceea ce privește modalitatea de pedepsire a celor care comit abuzuri asupra animalelor. Faptul că animalele merită să fie tratate cu respect şi dragoste ar trebui să fie un adevăr absolut, dar, din păcate, de cele mai multe ori acest lucru nu se aplică.

Din vasta sa experiență, judecătorul a observat că niciodată pedepsele clasice pentru anumite tipuri de infracțiuni, nu și-au îndeplinit scopul. Astfel, Mike Cicconetti a dorit să-l facă pe vinovat să simtă pe propria piele o parte din suferinţa experimentată de animal, ca alternativă la pedepsele convenţionale, cum ar fi detenţia.

Respectând regulile și legea statului, el a dat pedepse precum:

  • a condamnat odată o femeie care abandonase 35 de pisoi într-o pădure, ordonându-i să petreacă o noapte întreagă, singură, în aceeaşi pădure,
  • a adoptat aceeaşi metodă în cazul altei femei, care nu şi-a spălat niciodată câinele şi nu s-a îngrijit niciodată de igiena animalului: i-a ordonat să petreacă 8 ore într-un depozit de deşeuri, printre mirosurile urâte şi murdăria locului.

Decizia sa a adunat persoane care susțin inițiativa, însă și numeroși critici.

Potrivit judecătorului, închisoarea în unele cazuri nu ar fi soluţia cea mai eficientă. Din experienţa sa, odată ce a pus în aplicare o decizie alternativă, vinovaţii au fost mai puţin susceptibili să comită din nou aceeaşi răutate.