Sari la conținut
Home » Medicii veterinari avertizează asupra pericolelor la care pot fi expuse animalele de companie costumate de Halloween. Care sunt acestea

Medicii veterinari avertizează asupra pericolelor la care pot fi expuse animalele de companie costumate de Halloween. Care sunt acestea

Animalele de companie costumate de Halloween pot fi expuse unor pericole care pot crea probleme de sănătate acestora, potrivit unui avertisment al medicilor veterinari. Aceștia susțin că îmbrăcarea animăluțelor în costume este „potential dăunătoare”, mai ales într-o perioadă care este deja „stresantă” pentru ele, astfel că le recomandă proprietarilor că ar fi mai indicat să nu-și costumeze prietenii blănoși pentru Halloween.

Costumele pot împiedica unele animale de companie să își regleze temperatura corpului și să respire liber. RSPCA a sfătuit ca animalele de companie să nu fie costumate pentru Halloween, deoarece costumele pot crește stresul animalelor și le pot face să „se supraîncălzească și să se chinuie să respire corect”.

Medicii au reacționat în urma valului de imagini cu animale costumate, postate în mediul online

Medicii avertizează că animalele de companie costumate de Halloween pot suferi probleme majore, explicând care sunt riscurile la care sunt expuse acestea, după ce au observat o creștere a conținutului de pe rețelele de socializare care prezintă imagini și videoclipuri cu câini, pisici și alte animale de companie îmbrăcate în păianjeni, dovleci și fantome, cu ocazia sărbătorii de Halloween.

RSPCA a declarat pentru BBC News că unele animale de companie asociază ca fiind ceva „îngrijorător și chiar înfricoșător” această experiență de a fi deghizate.

RSPCA a făcut următorul comentariu înainte de Halloween: „Este foarte important ca proprietarii de animale de companie să se gândească la felul în care se pot simți animalele de companie costumate, deoarece în timp ce unele animale ar putea să nu fie afectate de faptul că sunt costumate, alte animale de companie pot găsi acest lucru îngrijorător și chiar înfricoșător.”

Vicepreședintele senior al British Vet Association (BVA), Justine Shotton, a declarat pentru Sky News: „Majoritatea proprietarilor consideră animalele de companie o parte a familiei, ceea ce este minunat, dar este important să ne amintim că animalele de companie nu sunt accesorii de modă.

Îmbrăcarea animalelor sau modificarea în mod nefiresc a aspectului lor nu numai că nu este necesară și poate fi dăunătoare, dar, în unele cazuri, le poate împiedica să își exprime comportamentele naturale și să își folosească limbajul corpului pentru a comunica.”

Justine a continuat să explice cum îmbrăcarea câinelui ar putea să îl împiedice să își regleze temperatura corpului și să respire liber.

Sfaturi ale RSPCA pentru ca animalul tău de companie să se bucure de distracția de Halloween

Coaceți-i câinelui dumneavoastră niște biscuiți pentru câini cu dovleac;

Pisicile adoră cutiile, așa că luați o cutie de carton și niște vopsea sau un pix cu vârf de pâslă și decorați exteriorul cutiei cu lilieci, un dovleac sau chiar o vrăjitoare, apoi lăsați cutia afară și așteptați ca pisica dvs. să sară înăuntru (și probabil să se ghemuiască pentru un pui de somn!);

Multe magazine de animale de companie, supermarketuri și magazine online vând jucării cu tematică de Halloween pentru animalele de companie sau puteți încerca să vă faceți propria jucărie acasă;

Învățarea unui nou truc pentru animalul dvs. de companie (și recompensarea acestuia) este o modalitate fantastică de a crea o legătură cu animalul dvs. de companie în seara de Halloween. Ați putea încerca să vă învățați pisica sau câinele să se întindă sau să se rostogolească atunci când spuneți cuvântul „boo”.