Sari la conținut
Home » Românii, mari iubitori de animale de companie. În plină criză, ei nu își reduc cheltuielile destinate pisicilor sau câinilor. „Am face orice sacrificiu pentru ei”

Românii, mari iubitori de animale de companie. În plină criză, ei nu își reduc cheltuielile destinate pisicilor sau câinilor. „Am face orice sacrificiu pentru ei”

Românii, mari iubitori de animale de companie, refuză să își reducă cheltuielile destinate pisicilor sau câinilor, în pofida crizei pe care o traversăm, întrucât ei spun că sunt capabili de orice sacrificiu pentru ele. Chiar dacă reduc cheltuielile în alte părți, aici fac excepție.

Prietenii blănoși beneficiază de aceleași tratamente ca în vremurile bune, întrucât animalele de companie cu cheltuială se țin. Românii le achiziționează mâncare la fel de calitativă și scumpă și, de asemenea, sunt grijulii cu sănătatea patrupedelor, având vaccinurile și analizele la zi.

Iubitorii de animale nici nu concep altfel viața alături de cățeii și pisicile lor, fiindcă ele au devenit membrii ai familiei.

Oamenii optează pentru hrană super premium, ultra premium

Jurnaliștii de la Observator au realizat un reportaj pe marginea acestui subiect, în care este prezentată o stăpână care are doi căței. Pentru Daria, Yoko şi Daisy, doi câini superbi de rasă, sunt membrii ai familiei.

Astfel că nicio investiție nu reprezintă prea mult pentru fericirea, sănătatea și răsfățul lor. Patrupedele frecventează salonul în fiecare lună, iar stăpâna le plăteşte răsfăţul cu 360 de lei.

Daria: Ei pentru noi sunt foarte importanţi şi am face absolut orice pentru ei, orice sacrificiu!

Daria demonstrează că românii, mari iubitori de animale de companie, nu se uită la bani când este vorba de bunăstarea animăluțelor de companie.

Mâncarea celor doi o costă 600 de lei pe lună, întrucât bobiţele sunt de cea mai înaltă calitate şi alternate cu piept de curcan fiert, gătit la comandă.

Sănătatea cățelușilor este la fel de importantă, deparazitările şi vaccinurile anuale fiind la zi. Nici jucăriile nu sunt neglijate, bani fiind investiți și în acest sector.

Întreținerea lunară a unei pisici pornește de la 300 de lei

În acești bani este inclus un pachet care conține hrană umedă și uscată pentru o lună de zile, o litieră cu aşternut, antiparazitar, recompense şi o lesă.

Toate aceset produse costă 300 de lei, în condițiile în care sunt luate în calcul cele mai ieftine produse. Însă, stăpânii aleg cea mai bună mâncare pentru animăluțe, întrucât așa le-au obișnuit și nici nu își doresc să facă rabat.

Anca Ivan, reprezentant PetShop: Oamenii în ziua de azi optează pentru hrana de cea mai bună calitate, pentru super premium, pentru ultra premium. În realitate, fac economie pe mai târziu. Este o hrană de prevenţie.

Altfel animalele se îmbolnăvesc şi plăteşti sume uriaşe la doctor.

Silvia Joiţa, medic veterinar: Acum medicamentele de uz veterinar au ajuns la nişte preţuri, unele chiar exorbitante

Adrian Asoltanie, consultant financiar: Cele mai emoţionale sunt copiii, animalele de companie şi maşina personală, la români. Eu am întâlnit, de exemplu, oameni care muncesc două luni de zile, trei luni de zile, doar pentru mâncarea căţelului sau doar pentru o factură medicală, o operaţie, potrivit observatornews.ro.

Vaccinurile, deparazitările şi intervenţiile anuale obligatorii destinate patrupedelor pot costa între 500 şi 1200 lei.

România are cea mai mare pondere din Europa privind gospodăriile din țară care au cel puțin un animal (o pisică, un câine) de companie, dacă nu doi. Ponderea este mare, de aproape jumătate din locuințele din țară.