Sari la conținut
Home » Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor! O companie americană se apropie de momentul lansării unui medicament menit să prelungească viața câinilor, stârnind dezbateri etice printre specialiști.

Loyal, o firmă de biotehnologie, a anunțat recent că a făcut un pas semnificativ spre aducerea pe piață a unui astfel de tratament, deși numele acestuia rămâne confidențial din motive de proprietate intelectuală.

Medicamentul care poate prelungi viața câinilor!

Această inițiativă ridică îngrijorări cu privire la posibila prelungire a suferinței animalelor de companie, însă stăpânii de animale.

Precum Emilie Adams, consideră că este o investiție în iubirea și compania oferite de acești prieteni necuvântători. Cu toate acestea, preocupările etice rămân o componentă esențială a dezbaterii.

Medicamentul dezvoltat de Loyal a atins un prag important, calificându-se pentru „aprobarea condiționată extinsă”. Încă trebuie să parcurgă evaluările riguroase ale Agenției guvernamentale americane pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Această aprobare condiționată ar deschide calea pentru comercializarea medicamentului înaintea finalizării unui studiu clinic cuprinzător. Cu speranța obținerii acesteia în 2026.

În paralel, cercetătorii universitari explorează potențialul rapamicinei în prelungirea vieții câinilor. Se bazează pe rezultatele promițătoare obținute în studii clinice cu șoareci de laborator.

Aceste evoluții reprezintă o marcă a progresului rapid în domeniul științific și a importanței acordate de cercetători și autorități reglementării acestui domeniu

Loyal nu se oprește aici, derulând și un studiu clinic al medicamentului candidat LOY-002, implicând recrutarea de câini pentru testare.

Aceste evoluții reprezintă o marcă a progresului rapid în domeniul științific și a importanței acordate de cercetători și autorități reglementării acestui domeniu. Care cândva părea a aparține sferei science-fiction.

„Nu cred că e ceva ce n-am face pentru a prelungi viața copiilor noștri blănoși și cu patru picioare”, a mai spus stăpâna celor trei ogari din rasa Rhodesian Ridgeback.

Cu toate acestea, succesul în acest domeniu ridică întrebări cu privire la consecințele practice și etice ale prelungirii vieții animalelor de companie. Evidențiază nevoia de o abordare echilibrată și responsabilă în explorarea terapiilor anti-îmbătrânire, conform libertatea.ro.