Sari la conținut
Home » Măsuri pentru a reduce numărul câinilor fără stăpân! Sterilizări gratuite în Iași

Măsuri pentru a reduce numărul câinilor fără stăpân! Sterilizări gratuite în Iași

cuppyvet.ro

Din cuprinsul articolului

În Iași s-a demerat o amplă campanie de sterilizare se va desfăşura în perioada următoare, autorităţile locale iau măsuri suplimentare pentru a reduce numărul câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului.

Conform informaţiilor oferite de către conducerea companiei de salubrizare din Iaşi, toţi proprietarii de câini din municipiu vor putea să îşi sterilizeze gratuit animalele de companie.

„Împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, Poliţia Locală şi Poliţia Animalelor, am început, de astăzi, o campanie de conştientizare, de informare şi de sterilizare a căţeilor cu aparţinător. Acestă campanie vine după ce de foarte multe ori am văzut că pe domeniul public ajung aceste animale, din curţile oamenilor. Campania are şi o etapă de informare legală. Astfel, informăm cetăţenii că este obligatoriu să îşi sterilizeze căţeii. Totodată, venim şi cu un sprijin, pentru că îi sterilizăm gratuit. Este un beneficiu atât pentru ei cât şi pentru noi, pentru că nu vom mai vedea atât de mulţi căţei abandonaţi”, a precizat Cătălin Neculau, director al SALUBRIS S.A. Iaşi, potrivit Adevărul.

Poliția animalelor a intervenit

Reprezentanţii companiei locale de salubrizare au constatat, chiar din prima zi a acestei acţiuni, că în Iaşi există gospodării care adăpostesc foarte multe animale de companie. În Iaşi există şi case în care trăiesc nu mai puţin de 15 câini. Totodată, autorităţile au menţionat că, în cadrul acestei acţiuni, sunt vizate aproximativ 14.000 de gospodării din municipiul Iaşi.

 

În plus a existat un caz în care un localnic a povestit cum pe strada pe care locuiește își fac veacul aproximativ 20 de patrupede hrănite de către unii localnici. Primarul a admis şi că personalul Biroului Poliţiei Animalelor este unul foarte redus în comparaţie cu populaţia canină existentă şi a problemelor care rezultă de aici. În acest sens, Biroul Poliția Animalelor a precizat că este vorba despre responsabilitatea oamenilor faţă de câinii pe care îi deţin: de a-i steriliza şi de a le implanta microcipul de identificare, conform legii. 

 

 

„În prima zi în care am desfăşurat această acţiune, pe 17 februarie, am avut surpriza să întâlnim gospodării cu 15 câini în curte. Campania se va derula pe trei luni de zile, dar nu o vom înceta până nu vom merge la toate casele, aproximativ 14.000″, adaugă Cătălin Neculau.