Sari la conținut
Home » „Mască funky” de protecție, ultima fiță în pandemie. Care a fost reacția celor din jur: „Masca mișcă…”

„Mască funky” de protecție, ultima fiță în pandemie. Care a fost reacția celor din jur: „Masca mișcă…”

 „Mască funky” de protecție, ultima fiță în pandemie. Din motive încă necunoscute, un bărbat din Manchester, Marea Britanie, a folosit o reptilă în locul măștii de protecție într-un autobuz, loc în care purtarea acoperirea căilor respiratorii în transportul public din Anglia este obligatorie.

Călătorul și-a înfășurat în jurul gâtului și al gurii animalul propriu de companie, care nu era o pisică sau un câine, ci un șarpe.

Un pasager a spus că, în primă fază, a crezut că bărbatul purta o „mască funky” până când a observat că „masca mișcă”, relatează BBC.

Șefii companiei de transport au confirmat incidentul și au spus că „un șarpe nu este o mască de prote cție valabilă”.

Un alt participant la trafic a sesizat faptul că masca nu este dintr-un material textil și i s-a părut foarte amuzant faptul că șarpele stătea încolăcit de capul posesorului și îi ”proteja” căile respiratorii, adăugând că animalul nu părea să deranjeze niciun călător.

Un purtător de cuvânt al companiei de transport a spus că mască nu trebuie să fie o mască chirurgicală și că pasagerii își pot face propriile măști.

„Regulile guvernamentale spun că această mască nu trebuie să fie o mască chirurgicală și că pasagerii își pot face propriile măști sau pot purta ceva cu care masca poate fi înlocuintă, cum ar fi eșarfa sau bandana. Deși există un grad mic de interpretare, nu credem se poate extinde până la utilizarea unui șarpe pe post de mască”.