Sari la conținut
Home » Mască de protecţie, un real pericol pentru animale! Medic: „Ar putea fi chiar fatală…”

Mască de protecţie, un real pericol pentru animale! Medic: „Ar putea fi chiar fatală…”

Mască de protecţie, un real pericol pentru animale! Medicii veterinari au actualizat recent o nouă recomandare despre măștile de protecție la animale. Ei spun că reprezintă un real pericol pentru toate necuvântătoarele.

Crezând că masca de protecție le-ar putea proteja animalele e companie de noul virus, unii stăpânii sunt deteminați să o folosescă. Acest lucru îi determină pe experți în animale să emită un avertisment dur,  întrucât masca de protecție ar putea să le ucidă prietenii necuvântători.

Experții în animale au emis un răspuns la o tendință tulburătoare aplicată de proprietarii îngrijorați care folosesc măști crezând că astfel vor opri animalele de companie să contracteze virusul ucigaș.

Un scenariu prevede că o consecință a purtării măști este decesul

Dr. Melissa Meehan, un medic veterinar cu sediul în Melbourne, Australia, spune că masca de protecție poate provoca stres și anxietate pentru pisici și câini și în cel mai rău scenariu ar putea muri, potrivit Mirror.co.uk.

„În calitate de medic veterinar, tratez în mod constant câinii și pisicile care suferă de stres și anxietate, care au un impact asupra sănătății și bunăstării lor mintale și, de asemenea, provoacă probleme de comportament.”

„Purtare unei măști de un câine sau o pisică poate cauza un absolut stres.”

Dr. Meehan a menționat că o mască va afecta respirația unui animal, care „le poate crește nivelul de stres și ar putea fi chiar fatală, în special pentru rasele bracecefalice care au deja dificultăți de respirație”.